Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Πτώση 4% για το πετρέλαιο



Σε ελεύθερη πτώση βρέθηκε η τιμή του αργού τη Δευτέρα εν μέσω ανησυχιών πως η ευρωπαϊκή κρίση χρέους βαθαίνει επιβαρύνοντας περαιτέρω την ήδη αποδυναμωμένη παγκόσμια οικονομία.
Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Σεπτεμβρίου έχασε 3,69 δολ. ή 4% τερματίζοντας τις συναλλαγές στα 88,14 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. 
Οι ανησυχίες για την Ευρωζώνη επανήλθαν σήμερα στο προσκήνιο καθώς οι αποδόσεις των ισπανικών δεκαετών ομολόγων αναρριχήθηκαν και σε νέα ιστορικά υψηλά.
Την περασμένη εβδομάδα η ισπανική κυβέρνηση υποβάθμισε τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη της οικονομίας μέχρι και το 2014, ενώ η περιφέρεια της Βαλένθια ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει οικονομική βοήθεια για την αναχρηματοδότηση του χρέους της. Την Κυριακή η περιφέρεια της Μούρθια ακολούθησε το παράδειγμα της Βαλένθια ανακοινώνοντας ότι σχεδιάζει να ζητήσει βοήθεια από τη Μαδρίτη.
Το δημοσίευμα του γερμανικού Spiegel ότι το ΔΝΤ δεν προτίθεται να διαθέσει περαιτέρω χρήματα για βοήθεια προς την Ελλάδα και οι προειδοποιήσεις του υπουργού Οικονομίας της Γερμανίας, Philipp Roesler ότι εάν η Ελλάδα δεν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της οι διεθνείς πιστωτές της δεν θα πρέπει να απελευθερώσουν και τις υπόλοιπες δόσεις ενέτειναν το αρνητικό κλίμα.  
ΠΗΓΗ:zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου