Τρίτη, 31 Ιουλίου 2012

Τι Συζήτησε η Τρόικα με το ΥΠΕΚΑΤα ενεργειακά θέματα κυριάρχησαν στη χθεσινή συνάντηση εκπροσώπων της τρόϊκας με την ηγεσία του ΥΠΕΚΑ. Στη συνάντηση δεν συμμετείχε ο κ. Τόμσεν, παρά μόνο οι κ.κ. Μαζούχ και Μορς, ενώ από πλευράς υπουργείου ήταν ο υπουργός κ. Λιβιεράτος, ο αναπληρωτής υπουργός κ. Καλαφάτης, ο υφυπουργός κ. Παπαγεωργίου και ο γ.γ. κ. Μαθιουδάκης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε ενημέρωση για τις ενέργειες που έχει δρομολογήσει το ΥΠΕΚΑ με στόχο την εξισορρόπηση της αγοράς και την ενίσχυση της ρευστότητας, στο πλαίσιο των Κοινοτικών Οδηγιών. Για τα θέματα των ιδιωτικοποιήσεων κατέστη σαφές ότι το ΥΠΕΚΑ είναι σε ανοιχτή γραμμή με το ΤΑΙΠΕΔ, στο πλαίσιο, ωστόσο, των κυβερνητικών εξαγγελιών. Όπως είναι γνωστό, το συντονισμό για τα θέματα αυτά έχει αποκλειστικά το Πρωθυπουργικό Γραφείο. Αναφορικά με τα τιμολόγια του ηλεκτρισμού και την πρόθεση του ΥΠΕΚΑ να αποδεσμευτούν από τις χρεώσεις τρίτων, όπως και να προσαρμοσθούν στις τιμές χονδρικής, έγινε γνωστό ότι συνεχίζονται οι επαφές με το υπουργείο Οικονομικών και οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν από κοινού από τα δύο υπουργεία.
Το ΥΠΕΚΑ μεταδίδει ότι η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα, ενώ η τρόικα φέρεται να εμφανίσθηκε ικανοποιημένη από την πρόοδο για τη μετεγκατάσταση όλων των υπηρεσιών του υπουργείου σε ένα κτίριο (Μινιόν), με στόχο την επίτευξη οικονομιών κλίμακας.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου