Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Παπαγεωργίου: Δεν τίθεται θέμα εκμετάλλευσης των λιγνιτών στην Ελασσόνα



Το ζήτημα της εκμετάλλευσης των λιγνιτικών κοιτασμάτων της περιοχής της Ελασσόνας βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Υφυπουργού Ενέργειας, Μ.Παπαγεωργίου, με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κ.Αγοραστό, στην οποία συμμετείχαν η  αντιπεριφερειάρχης Ρένα Καραλαριώτου, ο δήμαρχος Ελασσόνας Γιώργος Πασχόπουλος και η περιφερειακή σύμβουλος Μαρία Μαμάρα.
Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση μετέφεραν στον κ. Παπαγεωργίου την καθολική αντίθεση των τοπικών κοινωνιών και των φορέων της περιοχής για ενδεχόμενη εκμετάλλευση των λιγνιτικών κοιτασμάτων ενώ ο υφυπουργός ΠΕΚΑ διαβεβαίωσε ότι δεν έχει τεθεί ένα τέτοιο θέμα.
Παράλληλα, ο κ. Παπαγεωργίου ενημερώθηκε για τα προβλήματα τα οποία πρόκειται να δημιουργηθούν στην ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας αλλά και στην γειτονική Π.Ε. Τρικάλων στο περιβάλλον, στην παραγωγή προϊόντων ΠΟΠ, στον υδροφόρο ορίζοντα και στον ποταμό Τιταρήσιο, από τον οποίο υδρεύονται πολλοί οικισμοί της Π.Ε Λάρισας.
Στη συνέχεια συζήτηση έγινε και για την αντιμετώπιση του προβλήματος κλοπών μετασχηματιστών από κολώνες της ΔΕΗ το οποίο έχει αναδειχθεί σε μείζον θέμα κυρίως για τους αγρότες της Π.Ε. Λάρισας.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου