Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

O ΟΗΕ υποστηρίζει την Παγκόσμια Ημέρα του Ανέμου στις 15 Ιουνίου



Την Παρασκευή 15 Ιουνίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα του Ανέμου, όπου χιλιάδες θα βιώσουν τη δύναμη της αιολικής ενέργειας σε περισσότερες από 200 εκδηλώσεις σε τουλάχιστον 40 χώρες σε όλο τον κόσμο. Η Παγκόσμια Ημέρα του Ανέμου ασκεί πίεση στους ηγέτες του κόσμου που θα συγκεντρωθούν την επόμενη εβδομάδα για τη Σύνοδο Κορυφής του Ρίο +20 για να δεσμευτούν στο διπλασιασμό του μεριδίου των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έως το 2030.
Σήμερα η αιολική ενέργεια έχει αναπτυχθεί εμπορικά σε περισσότερες από 75 χώρες σε όλο τον κόσμο, με 21 χώρες να έχουν περισσότερα από 1000 MW εγκατεστημένα η κάθε μια. Η τρέχουσα εγκατεστημένη ισχύς 250 GW+ είναι πάνω από 30 φορές από αυτή που είχε αναπτυχθεί  μόλις πριν από 15 χρόνια, όταν υπογράφηκε το Πρωτόκολλο του Κιότο το 1997.
Προβλέψεις της βιομηχανίας δείχνουν ότι η αιολική ενέργεια, με τη σωστή πολιτική στήριξης, θα διπλασιάσει την εγκατεστημένη ισχύ της μέχρι το 2015, και πάλι μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας, προσφέροντας 9 έως 12% της παγκόσμιας προσφοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτό θα μειώσει τις εκπομπές CO2 έως και 1,5 δισεκατομμύρια τόνους ετησίως, εξοικονομώντας δισεκατομμύρια λίτρα πολύτιμου πόσιμου νερού, και θα συμβάλει στην ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού και στη σταθερότητα των τιμών σε όλο τον κόσμο. Αλλά προκειμένου να αναπτυχθούν πλήρως η αιολική ενέργεια και οι άλλες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, οι κυβερνήσεις πρέπει να ενεργήσουν.
Όταν οι ηγέτες του κόσμου θα συγκεντρωθούν στο Ρίο την επόμενη εβδομάδα......... 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου