Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

«Μυστικοί πράκτορες» αναζητούν «πειραγμένες» αντλίες στα βενζινάδικα



«Μυστικοί πράκτορες» αναζητούν «πειραγμένες» αντλίες στα βενζινάδικα
Σε ρόλο μυστικών πρακτόρων, οι υπάλληλοι του υπουργείου Ανάπτυξης, επιδιώκουν να βρουν τις πειραγμένες αντλίες των βενζινάδικων.
Για την ακρίβεια, επιβατικό αυτοκίνητο, χωρίς τα διακριτικά του υπουργείου, βγαίνει για ελέγχους στα πρατήρια υγρών καυσίμων με σκοπό τον εντοπισμό παραβατών που παρεμβαίνουν, με ειδικούς μηχανισμούς, στις αντλίες για να κλέβουν τους οδηγούς.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Imerisia.gr», το όχημα αυτό βρίσκεται στη διάθεση της γενικής γραμματείας Εμπορίου. Σε συνεργασία με την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε ειδικό επιβατικό αυτοκίνητό των αστυνομικών αρχών, τοποθετήθηκαν ειδικοί μηχανισμοί καταμέτρησης ποσοτήτων.
Το Ι.Χ. όχημα χρησιμοποιείται ήδη, από τη διεύθυνση Μετρολογίας της γενικής γραμματείας Εμπορίου για τον έλεγχο αντλιών πρατηρίων υγρών καυσίμων. Συγκεκριμένα, οι υπάλληλοι που οδηγούν και επιβαίνουν στο αυτοκίνητο, προσποιούνται τους απλούς καταναλωτές και το εφοδιάζουν με καύσιμα από βενζινάδικα. Στη συνέχεια, μέσα από ειδικούς μηχανισμούς, διαπιστώνεται αν οι ποσότητες που τους έχουν χρεωθεί είναι οι πραγματικές. Σε περίπτωση που αυτές είναι λιγότερες σε σχέση με τα λίτρα που ζητήθηκαν γίνεται σε επόμενο στάδιο έλεγχος στο πρατήριο ώστε να εντοπιστούν οι παρεμβατικοί μηχανισμοί.
Πηγές αναφέρουν ότι η γενική γραμματεία Εμπορίου, αυτή την περίοδο, βρίσκεται σε διαδικασία αναβάθμισης του συγκεκριμένου αυτοκινήτου με την ενσωμάτωση σε αυτό λογισμικού με πραγματική απεικόνιση του χρόνου και του τόπου όπου γίνεται ο έλεγχος.
Στο μεταξύ η κλοπή στις αντλίες των καυσίμων συνεχίζεται, αν και τα ποσοστά παραβατικότητας είναι χαμηλά. Σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία της γενικής γραμματείας Εμπορίου για το 2011, η διεύθυνση Μετρολογίας ήλεγξε 261 βενζινάδικα και 1.140 αντλίες. Εντοπίστηκαν 16 επιτήδειοι με 46 παραβάσεις, ενώ οι καταδολιευμένες αντλίες ήταν 30.
Ταυτόχρονα η διεύθυνση Μετρολογίας κατά τη χειμερινή σεζόν 2010-2011 προχώρησε και σε ελέγχους για τις παραδόσεις ποσοτήτων πετρελαίου θέρμανσης. Πιο συγκεκριμένα, ελέγχθηκαν 554 βυτιοφόρα. Εντοπίστηκαν 29 παραβάτες και οι παραβάσεις που μετρήθηκαν ανέρχονται σε 46. 
ΠΗΓΗ:/www.imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου