Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΔΕΗ Σκληρή κόντρα «Σπάρτακου» - ΓΕΝΟΠ


«Ο "Σπάρτακος" θα ξεκινήσει την απευθείας διαπραγμάτευση της σύμβασης με τη διοίκηση της ΔΕΗ», προειδοποιεί ο πρόεδρος του «Σπάρτακου» Γ. Αδαμίδης τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ν. Φωτόπουλο, ο οποίος υποστηρίζει ότι υπάρχει χρόνος, καθώς η ισχύς της υπάρχουσας σύμβασης είναι μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου του 2013
Σκληρή κόντρα «Σπάρτακου» - ΓΕΝΟΠ


Βαθαίνει το... ρήγμα ανάμεσα στους δύο κεντρικούς πόλους των συνδικαλιστών της ΔΕΗ, για την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης εργασίας στη μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας.
Ο πρόεδρος του σωματείου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας «Σπάρτακος» -που είναι μέλος της ΓΕΝΟΠ- Γιώργος Αδαμίδης ζητεί από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Νίκο Φωτόπουλο να συγκληθεί διοικητικό συμβούλιο για το θέμα της υπογραφής της συλλογικής σύμβασης εργασίας. Διαφορετικά, όπως προειδοποιεί: «Ο "Σπάρτακος" θα αναλάβει κάθε πρωτοβουλία και θα κινήσει κάθε διαδικασία για την έναρξη της απευθείας διαπραγμάτευσης της σύμβασης με τη διοίκηση της ΔΕΗ».
Οι κ. Φωτόπουλος και Αδαμίδης βρίσκονται σε κόντρα από τότε που εφαρμόστηκε ο τελευταίος νόμος για τις μειώσεις των μισθών στους εργαζομένους των ΔΕΚΟ.
Ο πρόεδρος του σωματείου «Σπάρτακος» Γιώργος Αδαμίδης


Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Νίκος Φωτόπουλος
Ο πρόεδρος του «Σπάρτακου» (απαριθμεί 3.000 μέλη?εργαζομένους) θεωρεί ότι οι απολαβές των ανθρώπων που δουλεύουν στις μονάδες παραγωγής και στα ορυχεία μειώθηκαν περισσότερο σε σχέση με τους υπόλοιπους, επιρρίπτοντας ευθύνες για μη ορθό χειρισμό στη ΓΕΝΟΠ και στον κ. Φωτόπουλο.
Σημειώνεται ότι μέλη του «Σπάρτακου» είναι κυρίως οι εργαζόμενοι σε ορυχεία και σταθμούς της ΔΕΗ στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ τις τελευταίες μέρες προχωρά σε κινήσεις για την εγγραφή μελών και από μονάδες παραγωγής σε νησιά και στην Αθήνα.
Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Νίκος Φωτόπουλος


Ο πρόεδρος του σωματείου «Σπάρτακος» Γιώργος Αδαμίδης
Από την άλλη μεριά, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ τάσσεται κι αυτός υπέρ της υπογραφής συλλογικής σύμβασης εργασίας με τη διοίκηση, σημειώνοντας, όμως, ότι υπάρχει χρόνος καθώς η ισχύς της υπάρχουσας σύμβασης είναι μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου του 2013.
Ο κ. Αδαμίδης υποστηρίζει ότι η σύμβαση πρέπει να... κλείσει τώρα, προκειμένου να διασφαλιστούν οποιεσδήποτε επόμενες δυσμενείς εξελίξεις, στο πλαίσιο των εργασιακών αλλαγών που φέρνει το δεύτερο Μνημόνιο.
Ο πρόεδρος του σωματείου «Σπάρτακος», με τη δήλωση για απευθείας διαπραγμάτευση με τη διοίκηση της ΔΕΗ, διευκρινίζει πως αυτή θα αφορά τη σύμβαση με τους εργαζομένους της μητρικής εταιρείας.
Υπενθυμίζεται ότι με τον νέο νόμο η επιχείρηση έχει χωριστεί στον ΑΔΜΗΕ (διαχειριστής δικτύου μεταφοράς) και στο ΔΕΔΔΗΕ (διαχειριστής δικτύου διανομής).
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΛΩΝΑΣ
Νίκος Φωτόπουλος
Διαπραγματεύσεις με τη ΔΕΗ
Εδώ και εβδομάδες έχουν ξεκινήσει οι διαπραγματεύσεις της ΓΕΝΟΠ με τη διοίκηση της ΔΕΗ για νέα συλλογική σύμβαση εργασίας.
Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Νίκος Φωτόπουλος, απέναντι σε προηγούμενες ανακοινώσεις του «Σπάρτακου» και ιδίως στις ανησυχίες για περικοπές επιδομάτων βάρδιας, έχει απαντήσει πως δεν θα θιγούν οι εργαζόμενοι της πρώτης γραμμής.
Επιπλέον, ο κ. Φωτόπουλος πριν από την έναρξη των διαπραγματεύσεων με τη διοίκηση της εταιρείας, ως συμβολική κίνηση ζήτησε και πήρε μετάθεση στη μονάδα παραγωγής του Λαυρίου. Με τον τρόπο αυτό θέλει να δείξει πως, εν όψει και των αποφάσεων για πώληση λιγνιτικών σταθμών της ΔΕΗ, θα είναι κοντά στους εργαζομένους, πρωτοστατώντας σε κινητοποιήσεις. 
ΠΗΓΗ;http://www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου