Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

ΔΕΠΑ: Αναζητεί ρευστότητα σε παλιά κέρδη του ΔΕΣΦΑ



Το ντόμινο χρεών που πλήττει την αγορά ενέργειας έχει αρχίσει να πιέζει σημαντικά τη ΔΕΠΑ, η οποία μέχρι στιγμής έχει καταφέρει να είναι απόλυτα συνεπής στις πληρωμές της προς τους προμηθευτές της. Έτσι ενώ οι πληρωμές των πελατών της εταιρείας συνεχίζουν να βρίσκονται σε καθυστέρηση εξαιτίας των γνωστών προβλημάτων ρευστότητας του ΛΑΓΗΕ, η εταιρεία έχει καταφέρει να πληρώνει στην ώρα τους, τους προμηθευτές διασφαλίζοντας την ομαλή ενεργειακή τροφοδοσία της χώρας.
Ωστόσο τα προβλήματα ρευστότητας αρχίζουν να γίνονται ακόμη πιο πιεστικά και σύμφωνα με πληροφορίες του EnergyPress, η ΔΕΠΑ σε μια προσπάθεια να βρει κάποιες ανάσες ρευστότητας, προχωρά  στις 22 Μαΐου στη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης του ΔΕΣΦΑ , του οποίου και είναι ο μοναδικός ιδιοκτήτης, με θέμα στην ατζέντα της ημερήσιας διάταξης, τη κατανομή στους μετόχους αδιανέμητων κερδών παρελθουσών χρήσεων.
Με την κίνηση αυτή η ΔΕΠΑ αναμένεται να αποκτήσει μια ανάσα ρευστότητας κάποιων δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Θυμίζουμε ότι προ ημερών η εταιρεία κατέβαλε και την τελευταία δόση για το μήνα Απρίλιο προς τους ρώσους προμηθευτές της Gazprom.
Πάντως πληροφορίες αναφέρουν ότι η διοίκηση του ΔΕΣΦΑ από την πλευρά της εκφράζει τη διαφωνία της, τονίζοντας με τη σειρά της ότι και ο διαχειριστής αντιμετωπίζει ανάλογα προβλήματα και ότι εφόσον προχωρήσει η διανομή των κερδών από τις προηγούμενες χρήσεις τότε θα υπάρξει πρόβλημα ρευστότητας για τη θυγατρική.
Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι η διαφωνία μεταξύ ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ δεν είναι και η μόνη που έχει προκληθεί εξαιτίας των σοβαρότατων προβλημάτων ρευστότητας που συνεχίζουν να πλήττουν την αγορά και που παραμένουν σε εκκρεμότητα εξαιτίας του ρευστού περιβάλλοντος αλλά και της πολιτικής εκκρεμότητας που προέκυψε από τις εκλογές. Έτσι για παράδειγμα και ο ΛΑΓΗΕ και ο ΑΔΜΗΕ συνεχίζουν να βρίσκονται σε διαφωνία για θέματα όπως το προηγούμενο έλλειμμα των ΑΠΕ, που ο ΑΔΜΗΕ δεν αναγνωρίζει. 
ΠΗΓΗ:http://www.energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου