Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Αιχμές της κυβέρνησης του Αζερμπαϊτζάν κατά Λαφαζάνη για τον TAP

Αιχμές της κυβέρνησης του Αζερμπαϊτζάν κατά Λαφαζάνη για τον TAP
«Συγκεκριμένες δηλώσεις εκπροσώπων της ελληνικής κυβέρνησης αναφορικά με την υλοποίηση του αγωγού TAP είναι ανακριβείς», δήλωσε ο υπ. Ενέργειας του Αζερμπαϊτζάν Νατίγ Αλίγιεβ κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο η Ελλάδα να τινάξει στον αέρα τη συμφωνία για τον αγωγό μετά και την επιστολή Λαφαζάνη στην Κοινοπραξία που ζητά αντισταθμιστικά οφέλη.

Όπως αναφέρει το...

Ανοικτό Φόρουμ για την Έρευνα και Παραγωγή Υδρογονανθράκων στην Ελλάδα και την Ανατολική Μεσόγειο Διοργανώνει το ΙΕΝΕ στις 10 Ιουνίου στην Αθήνα

Αποτέλεσμα εικόνας για Ανοικτό Φόρουμ για την Έρευνα και Παραγωγή Υδρογονανθράκων στην Ελλάδα και την Ανατολική Μεσόγειο Διοργανώνει το ΙΕΝΕ στις 10 Ιουνίου στην Αθήνα
Ανοικτό Φόρουμ για την «Έρευνα και Παραγωγή Υδρογονανθράκων στην Ελλάδα και την Ανατολική Μεσόγειο» διοργανώνει το ΙΕΝΕ στις 10 Ιουνίου 2015 στην Αθήνα με τη συμμετοχή στελεχών εταιρειών του πετρελαϊκού τομέα, ειδικών και κρατικών αξιωματούχων. Ας σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί ειδική μελέτη του Ινστιτούτου για την στρατηγική της χώρας στην έρευνα και ανάπτυξη υδρογονανθράκων.

Στόχος του Ανοικτού Φόρουμ του ΙΕΝΕ είναι να....

Η μεγάλη μάχη του πετρελαίου μόλις άρχισε

oil-field-1-web
Ο πόλεμος για την πετρελαϊκή αγορά βρίσκεται μόλις στην αρχή του…

Η Διεθνής Υπηρεσία Ενεργείας (ΙΕΑ) ανέφερε την Τετάρτη ότι η παραγωγή αργού πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκε τον περασμένο μήνα, καθώς ο αριθμός των γεωτρήσεων μειώνεται και οι παραγωγοί αντιμετωπίζουν πιέσεις να μειώσουν τα κόστη. Το συνολικό επίπεδο παραγωγής τον Απρίλιο μειώθηκε κατά 25.000 βαρέλια ημερησίως, στα 12,6 εκατομμύρια βαρέλια ανά ημέρα.

Εντωμεταξύ, ο ΟΠΕΚ έχει...

ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ, ΟΥΤΕ ΔΡΑΧΜΗ




ΠΗΓΗ:skitsoblog.blogspot.g

Κονδύλια από το ΕΣΠΑ και το πακέτο Γιούνκερ διεκδικεί η ΔΕΠΑ

Κονδύλια από το ΕΣΠΑ και το πακέτο Γιούνκερ διεκδικεί η ΔΕΠΑ
Το θέμα των αγωγών φυσικού αερίου πρωταγωνίστησε στο πάνελ με θέμα την ενέργεια στο συνέδριο του Economist, ενώ εκφράστηκε και η σημασία των υλοποιήσεων τους για την ελληνική οικονομία και τη χώρα. Μάλιστα, την πρόθεση της ΔΕΠΑ να δραστηριοποιηθεί συνολικά στο χώρο της ενέργειας και όχι μόνο στο φυσικό αέριο, τόνισε ο κ. Παλαιογιάννης. Παράλληλα, ανέφερε ότι έχουμε προϋπολογισμό 150 εκατομμύρια και εργαζόμαστε να διασφαλίσουμε πόρους από πακέτο Γιούνκερ και ΕΣΠΑ. Ο επικεφαλής της κοινοπραξία TAP για την Ελλάδα ανέφερε ότι περίπου 300 επιχειρήσεις θέλουν να συμμετάσχουν στον αγωγό ΤΑΡ και πως υπάρχει στήριξη από τη σημερινή κυβέρνηση για το πρότζεκτ.

Ο Elio Ruggeri, chief executive officer της ICGB στη Βουλγαρία τόνισε ότι....

ΦΤΑΝΕΙ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ.........

Αποτέλεσμα εικόνας για υποκρισια
Τα χρόνια περνάνε , οι μέρες περνάνε,  και η μνήμη φυσιολογικά εξασθενεί.

 Περίεργο πράγμα η μνήμη. Λένε ότι είναι η άμυνα του ψυχισμού του ανθρώπου.

 
Κι αυτό γιατί τείνει να διαγράψει ή να θαμπώσει τις κακές αναμνήσεις και να διατηρήσει φρέσκες  τις καλές. Έτσι βαστιέται ο άνθρωπος, και δεν τρελαίνεται από το αρνητικό συναισθηματικό φορτίο της ζωής.

Πλην όμως αυτή η ιδιότητα της μνήμης είναι πολύ επικίνδυνη .

 
Και το κενό έρχεται να καλύψει η π@@@άνα η τεχνολογία με τις φωτογραφίες, τα βίντεο, τις ηχογραφήσεις και κάθε άλλο τεχνολογικό μέσο που δεν υπόκειται στην επίδραση της εκλεκτικής μνήμης.
        Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΕΤΡΟΛΑ Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΕΤΡΟΛΑ


                                                          Αρχείο Ελεύθερου Τύπου 
                         Πυρκαγιά στα διυλιστήρια της Jet Oil στη Θεσσαλονίκη το 1986

Όταν συμβαίνει ένα εργατικό ατύχημα, πάντα φταίει η «κακιά στιγμή», ένα «ανθρώπινο λάθος», μια «παράλειψη». 


Συνήθως, τις πρώτες ώρες, ειδικά αν το περιστατικό αφήνει πίσω εργαζόμενους  με σοβαρά ή λιγότερο σοβαρά τραύματα, τα αφεντικά και οι ντουντούκες τους  δηλώνουν την οδύνη και τη θλίψη τους. 


Ένας εργάτης πάντα θα πρέπει να πάρει πάνω του την ευθύνη και σίγουρα  κανένας από την εταιρεία  δεν θα αναλάβει όχι απλά το κόστος αλλά δεν θα ζητήσει ούτε ένα συγγνώμη, γιατί το κύρος της εταιρίας είναι πάντα πάνω από όλα... 

Αποτέλεσμα εικόνας για FOTIA STA DIYLISTIRIA UESSALONIKHW
                                    Ο Απολογισμός τραγικός μετά από τέτοια γεγονότα

                  Και εδώ, έρχεται  ο ρόλος που πρέπει να έχει ο κάθε συνδικαλιστής.

          Πρέπει να αγωνίζεται και να διεκδικεί, ώστε να προλαβαίνει τα άσχημα γεγονότα
 και εάν είναι ανίκανος να αγωνιστεί ζητάει τουλάχιστον ένα μεγάλο συγνώμη και αποχωρεί.

                                                Φτάνει πια με την υποκρισία...

Πρόταση Λαφαζάνη για οριοθέτηση ΑΟΖ σε όλη τη Μεσόγειο


Τη σημασία της χώρας μας στον ενεργειακό χάρτη της Νοτιοανατολικής Ευρώπης εξήρε ο υπουργός ΠΑΠΕΝ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, κατά την ομιλία του σήμερα το πρωί στο συνέδριο του Economist.

Κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό της μέχρι τώρα δράσης του υπουργείου και τις προτεραιότητές του σε θέματα ενέργειας , ο κ. Λαφαζάνης δήλωσε ότι στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι..

«Εγχειρίδιο λαμογιάς»!

lamogia
Η λέξη «λαμόγιο» επανήλθε στην καθομιλουμένη τα τελευταία χρόνια για να περιγράψει όχι μόνο συμπεριφορές προσώπων αλλά και μια καθημερινή πραγματικότητα, όπως τη ζούμε σήμερα, την κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα.

Η λέξη «λαμόγιο» είναι πολύ παλιά. Τη συναντάμε στην αργκό όπου λαμόγιο ήταν κυρίως ο αβανταδόρος, ο δήθεν παίκτης και συνεργάτης του παπατζή, που υποκρινόταν ότι παίζει για να προσελκύσει ευκολότερα τα θύματα.

Στη σύγχρονη εκδοχή το λαμόγιο είναι ο απατεώνας πολιτικός, αλλά και αυτός που μετέρχεται ύπουλα, παράνομα ή ανήθικα μέσα για αποκτήσει χρήματα ή εξουσία.

ΠΗΓΗ:imerodromos.gr

Π. Σκουρλέτης καλεί ILO για στήριξη στο Εργασιακό

Αποτέλεσμα εικόνας για ILO για στήριξη στο Εργασιακό
Στη  Γενεύη μεταφέρεται σήμερα για λίγες ώρες η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης όσον αφορά τουλάχιστον στο Εργασιακό.

Στη ελβετική πόλη ο υπουργός Εργασίας, κ. Πάνος Σκουρλέτης θα συναντηθεί με το γενικό διευθυντή του  Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας (ILO), κ. Guy Ryder προκειμένου να του παρουσιάσει το νομοσχέδιο που έχει ετοιμάσει για τις εργασιακές σχέσεις

 To ν/σ αυτό προβλέπει τέσσερα βασικά σημεία..

Εθελούσια έξοδο για 1.000 εργαζόμενους ξεκινά ο ΟΤΕ

Εθελούσια έξοδο για 1.000 εργαζόμενους ξεκινά ο ΟΤΕ
Νέα μεγάλη εθελουσία έξοδο εργαζομένων σχεδιάζει ο όμιλος ΟΤΕ ΟΤΕ για τη μητρική εταιρεία και την Cosmote, υπό την αίρεση ωστόσο τυχόν ρυθμίσεων γενικού περιεχομένου από την κυβέρνηση για το ασφαλιστικό. Θα αφορά περιπτώσεις που βρίσκονται κοντά σε σύνταξη, αλλά και άλλους εργαζόμενους που θα επιλέξουν να λάβουν ένα χρηματικό ποσό και να αποχωρήσουν.

Για τις προθέσεις της διοίκησης του ΟΤΕ, έχει ενημερωθεί το ...

Διχάζει η εξόρυξη πετρελαίου στην Αρκτική

Διχάζει η εξόρυξη πετρελαίου στην Αρκτική
Η πρώτη από δύο συνολικά εξέδρες εξόρυξης πετρελαίου που προορίζονται για την Αρκτική έφτασαν στην βορειοδυτική πόλη Σιάτλ της Αμερικής την Πέμπτη (Παρασκευή πρωί ώρα Ελλάδας) καθώς ακτιβιστές υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος ετοιμάζονταν για διαμαρτυρίες που θα κρατήσουν μέρες ενάντια στην αποθήκευση του εξοπλισμού στο λιμάνι της πόλης.
Οι εξέδρες ανήκουν στην Shell, η οποία θα χρησιμοποιήσει την Σιάτλ ως βάση για να αποθηκεύσει τις εξέδρες και άλλο υλικό καθώς θα ξεκινήσει πάλι την διερεύνηση και εξόρυξη αυτό το καλοκαίρι στη θάλασσα Τσούκτσι, δυτικά της Αλάσκα, όπου δεν έχει σκάψει μετά από μια σεζόν γεμάτη αναποδιές το 2012.

Η απόφαση της εταιρείας να ξαναρχίσει την εξόρυξη και η απόφαση του λιμανιού της Σιάτλ να επιτρέψει στη Shell να νοικιάσει χώρο στη πόλη, έχει κάνει κάποιους επιφανείς πολίτες και τους ακτιβιστές να θυμώσουν, λέγοντας πως η εξόρυξη στο ευαίσθητο οικοσύστημα της Αρκτικής θα μπορούσε να καταλήξει σε οικολογική καταστροφή.

ΠΗΓΗ:news.gr

Τι αποφάσισε το περιφερειακό συμβούλιο Αττικής για το ατύχημα στο διυλιστήριο των Ελληνικών Πετρελαίων, στον Ασπρόπυργο


Το πρόσφατο περιστατικό στο διυλιστήριο των Ελληνικών Πετρελαίων στον Ασπρόπυργο, που είχε αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά έξι άτομα από την πυρκαγιά που ξέσπασε στις εγκαταστάσεις, απασχόλησε την Πέμπτη (14/05) το συμβούλιο της περιφέρειας Αττικής.
"Το νέο περιστατικό που αυτή τη φορά εκδηλώθηκε στο διυλιστήριο Ασπροπύργου έρχεται να επιβεβαιώσει την ασύμμετρη επικινδυνότητα που υπάρχει στο Θριάσιο Πεδίο, εξ' αιτίας της συγκέντρωσης δεκάδων δραστηριοτήτων που υπάγονται στην οδηγία SEVESO.
Τέτοια δυστυχήματα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η κερδοφορία των Oμίλων κτίζεται, όχι από τις επενδύσεις, τον εκσυγχρονισμό και την καινοτομία, αλλά από τη συμπίεση του εργασιακού κόστους σε βάρος της υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων. Οι μέχρι τώρα επιλογές των Διοικήσεων των ΕΛ.ΠΕ. έδωσαν την συντήρηση του εξοπλισμού σε εργολάβους και τη λειτουργία των μονάδων με νέους, αριθμητικά λιγότερους και άπειρους εργαζόμενους, καθώς τα ΕΛ.ΠΕ. στερούνται του αναγκαίου έμπειρου προσωπικού, σύμφωνα με όλα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας.
Με την ελπίδα πως δεν θα θρηνήσουμε και ανθρώπινες ζωές, εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στους εργαζόμενους που διακομίσθηκαν στα νοσοκομεία για περίθαλψη", αναφέρει η ανακοίνωση της περιφέρειας.
Όπως τονίζεται, το συμβούλιο αποφάσισε να ζητήσει:
- Από τη νέα διοίκηση των ΕΛΠΕ να ενημερώσει αναλυτικά και δημόσια τόσο τους εργαζόμενους όσο και τους πολίτες για τις αιτίες και για τα πραγματικά περιστατικά του συμβάντος
- Από το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που είναι η αδειοδοτούσα αρχή, να πάρει ενεργά μέρος στη διερεύνηση των αιτιών του ατυχήματος, στον έλεγχο των εγκαταστάσεων που έχει αδειοδοτήσει, καθώς και σε τυχόν επιπλέον μέτρα προστασίας
- Από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης να ελέγξει το καθεστώς εργασίας των εργαζομένων στο διυλιστήριο, προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας, τα ωράρια εργασίας, η τήρηση των Συλλογικών Συμβάσεων κ.α. είτε πρόκειται για μόνιμους εργαζόμενους είτε για εποχικούς
- Η περιφέρεια Αττικής μέσω της αντιπεριφέρειας Δυτικής Αττικής, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της άμεσα θα πάρει πρωτοβουλία συνάντησης με την διοίκηση των ΕΛΠΕ και με το σωματείο των εργαζομένων, για τις δραστηριότητες που υπάγονται στην οδηγία SEVESO σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, καθώς και για την υλοποίηση του σχεδίου αντιμετώπισης εργατικών ατυχημάτων.


ΠΗΓΗ:news247.gr

Ιταλικό φλερτ από Edison με τον Ρωσικό αγωγό - Έτσι θα μπει στο παιχνίδι ο ITGI


Με το σχέδιο κατασκευής του ρωσικού αγωγού που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση φλερτάρουν τώρα και οι Ιταλοί της Edison, παρ' ότι επισήμως ακόμη δεν έχει υπογραφεί καμία συμφωνία και η προετοιμασία βρίσκεται σε εμβρυακό στάδιο.

Στο θέμα αναμένεται να αναφερθεί σήμερα μιλώντας στο συνέδριο "Economist" ο επικεφαλής της ιταλικής Εdison Ρομπέρτο Πότι, ο οποίος χθες ...