Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023

Το διυλιστήριο Al Zour του Κουβέιτ προσφέρει τον πρώτο διαγωνισμό μαζούτ από τον Ιούνιο

 




Το διυλιστήριο Αλ Ζουρ του Κουβέιτ εξέδωσε διαγωνισμό πώλησης μαζούτ για πρώτη φορά εδώ και περισσότερους από δύο μήνες, δήλωσαν έμποροι την Τρίτη.

Οι διαγωνισμοί πετρελαίου καυσίμου χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο (LSFO) της Al Zour παρακολουθούνται..

στενά από τους συμμετέχοντες στην αγορά, καθώς το διυλιστήριο πρόκειται να είναι ένας σημαντικός παγκόσμιος εξαγωγέας LSFO με πλήρη δυναμικότητα.

Το διυλιστήριο εξέδωσε τον διαγωνισμό αργά τη Δευτέρα προσφέροντας LSFO με μέγιστη περιεκτικότητα σε θείο 0,5% για τη φόρτωση του Σεπτεμβρίου, ανέφεραν οι έμποροι μαζούτ. Ο διαγωνισμός κλείνει την Τρίτη το μεσημέρι του Κουβέιτ.

Το φορτίο αναμένεται να φορτωθεί μεταξύ 9 και 10 Σεπτεμβρίου, με όγκο από 120.000 έως 140.000 μετρικούς τόνους.

Τον Ιούνιο, το διυλιστήριο έκλεισε έναν προθεσμιακό διαγωνισμό προσφέροντας VLSFO για φόρτωση μεταξύ Ιουλίου και Δεκεμβρίου, αν και μετά από αυτό οι διαγωνισμοί μειώθηκαν.

Οι εξαγωγές μαζούτ από το διυλιστήριο μειώθηκαν για τρίτο συνεχόμενο μήνα τον Αύγουστο, σύμφωνα με στοιχεία παρακολούθησης πλοίων από την εταιρεία ανάλυσης Kpler.

Η πτώση των εξαγωγών ήρθε παρά την έναρξη λειτουργίας της τρίτης και τελευταίας μονάδας απόσταξης αργού τον Ιούλιο, η οποία αναμενόταν να οδηγήσει σε αύξηση των εξαγωγών προϊόντων.

Οι εξαγωγές μαζούτ από το Κουβέιτ ήταν 360.000 μετρικούς τόνους τον Αύγουστο, από 440.000 μετρικούς τόνους τον Ιούλιο, σύμφωνα με στοιχεία της Kpler. Οι μηνιαίες εξαγωγές μαζούτ έφτασαν σε υψηλό ρεκόρ τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους.

Το διυλιστήριο Al Zour πρόκειται να γίνει ένας τεράστιος παγκόσμιος εξαγωγέας για το VLSFO, παράγοντας έως και 220.000 βαρέλια την ημέρα σε πλήρη δυναμικότητα, που ισοδυναμεί με περίπου 12 εκατομμύρια μετρικούς τόνους ετησίως. Από αυτά, 6 έως 7 εκατομμύρια τόνοι μπορούν να εξαχθούν.


 (Reuters) 

Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου