Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023

Η φωτιά στο διυλιστήριο πετρελαίου της Λουιζιάνα συνεχίζει να σιγοκαίει, η παραγωγή περιορίζεται






Η φωτιά σε δεξαμενή αποθήκευσης σε διυλιστήριο πετρελαίου Marathon Petroleum που προκάλεσε προσωρινή εκκένωση των κατοίκων της περιοχής συνεχίζει να σιγοκαίει, δήλωσε..

ένας εκπρόσωπος.

Δύο γιγάντιες δεξαμενές με νάφθα αστάθειας πήραν φωτιά τα ξημερώματα της Παρασκευής στο εργοστάσιο του Garyville της Λουιζιάνα και έστειλαν μαύρους καπνούς στην περιοχή. Ορισμένες επιχειρήσεις επεξεργασίας καυσίμων παρέμειναν κλειστές καθώς οι πυροσβέστες αντιμετώπιζαν εξάρσεις και καπνό, είπε ο Marathon.

Δύο άτομα που ανταποκρίθηκαν τραυματίστηκαν ελαφρά και 10 πυροσβέστες ανέφεραν θερμικό στρες. Το εργοστάσιο είπε ότι τράβηξε πυροσβέστες από εργοστάσια εκτός πολιτείας, τοπικούς ανταποκριτές του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή και έλαβε εξοπλισμό και προμήθειες από άλλες 12 ομάδες.

Η μονάδα επεξεργασίας πετρελαίου 596.000 βαρελιών την ημέρα (bpd) είναι η τρίτη μεγαλύτερη στις ΗΠΑ Βρίσκεται περίπου 38 μίλια (67 χλμ.) δυτικά της Νέας Ορλεάνης και παράγει βενζίνη, ντίζελ, καύσιμο τζετ, άσφαλτο και πλαστικά.

Η εταιρεία είπε ότι αξιολογεί την επιστροφή στη λειτουργία των επηρεαζόμενων μονάδων, αλλά δεν είπε πότε μπορεί να συμβεί αυτό. Οι ερευνητές θα αρχίσουν να ερευνούν τα αίτια της πυρκαγιάς μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Η παρακολούθηση του αέρα διεξάγεται από το Τμήμα Περιβαλλοντικής Ποιότητας της Λουιζιάνα και από ένα τρίτο μέρος που δεν κατονομάζεται. Μια γραμμή βοήθειας για τους πληγέντες κατοίκους έχει δημιουργηθεί, είπε ο Μαραθών. Τοπικοί αξιωματούχοι εκκένωσαν προσωρινά τους κατοίκους από μια ακτίνα δύο μιλίων γύρω από το εργοστάσιο.


 (Reuters) 

Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου