Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023

Νέες τεχνολογίες για ασφαλέστερους και υγιέστερους εργαζόμενους: οι δυνατότητες των έξυπνων ψηφιακών συστημάτων για την ΕΑΥ





 

Έφτασαν τα έξυπνα ψηφιακά συστήματα για την προώθηση της επαγγελματικής ασφάλειας και υγείας (ΕΑΥ). Η χρήση τεχνολογιών όπως η τεχνητή νοημοσύνη, τα wearables και η επαυξημένη πραγματικότητα θα είναι όλο και πιο διαδεδομένη για να διασφαλιστεί ότι οι εργαζόμενοι είναι..

ασφαλείς και σε φόρμα.

Εάν θέλετε να επεκτείνετε τις γνώσεις σας σχετικά με τις έξυπνες ψηφιακές τεχνολογίες, δημοσιεύουμε τρεις νέες συνοπτικές πληροφορίες για την πολιτική.

Έξυπνα ψηφιακά συστήματα παρακολούθησης για την επαγγελματική ασφάλεια και υγεία: τύποι, ρόλοι και στόχοι  εξετάζει τους τύπους, τους ρόλους και τους κινδύνους των τεχνολογιών παρακολούθησης όπως οι ΤΠΕ, οι κάμερες, τα wearables και ο έξυπνος εξοπλισμός ατομικής προστασίας για την ελαχιστοποίηση της βλάβης και την προώθηση της ΕΑΥ.

Ενώ γίνονται όλο και περισσότερο παρόντες στο χώρο εργασίας, η ανάπτυξή τους είναι ακόμα αργή και περιορισμένη, όπως φαίνεται από τα  Έξυπνα ψηφιακά συστήματα παρακολούθησης για την επαγγελματική ασφάλεια και υγεία: βελτιστοποίηση της απορρόφησης .

Τα έξυπνα ψηφιακά συστήματα παρακολούθησης για την επαγγελματική ασφάλεια και υγεία: ευκαιρίες και προκλήσεις παρουσιάζουν βασικά συμπεράσματα για την πολιτική και τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων σχετικά με τον τρόπο ενίσχυσης των δυνατοτήτων αυτών των συστημάτων και ελαχιστοποίησης πιθανών ελαττωμάτων.

Αυτό το έργο είναι σύμφωνο με την επερχόμενη Εκστρατεία Υγιείς Χώροι Εργασίας 2023-25, με επίκεντρο τον αντίκτυπο των νέων ψηφιακών τεχνολογιών στην εργασία και στους χώρους εργασίας.


Από το osha.europa.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου