Δευτέρα 22 Μαΐου 2023

Πετρέλαιο από την Αμερική κατευθύνεται για το διυλιστήριο Glencore στη Νότια Αφρική





Ένα φορτίο αμερικανικού πετρελαίου κατευθύνεται στη Νότια Αφρική για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια και προορίζεται για ένα διυλιστήριο που ανήκει στην Glencore στο Κέιπ Τάουν, το οποίο έχει επανεκκινήσει τη λειτουργία του μετά από έκρηξη που το έκλεισε το 2020, σύμφωνα με στοιχεία..

παρακολούθησης πλοίων και μια πηγή.

Οι εξαγωγές πετρελαίου των ΗΠΑ φέτος έφτασαν το ρεκόρ των 4,5 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα, καθώς οι ανταγωνιστικές τιμές για τις αμερικανικές ποιότητες και το άνοιγμα της Κίνας μετά τον COVID-19 έχουν τροφοδοτήσει την παγκόσμια ζήτηση για πετρέλαιο.

Το δεξαμενόπλοιο Sonangol Porto Amboim, που μετέφερε ελαφρύ γλυκό λάδι, αναχώρησε από το Corpus Christi του Τέξας στις 16 Μαΐου για τον κόλπο Saldanha στη δυτική ακτή της Νότιας Αφρικής, σύμφωνα με πληροφορίες παρακολούθησης πλοίων από τη Refinitiv Eikon και τον πάροχο ενεργειακών δεδομένων Kpler.

Η Νότια Αφρική προμηθεύεται το μεγαλύτερο μέρος του πετρελαίου της από τη Δυτική και Κεντρική Αφρική καθώς και από τη Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με στοιχεία της Kpler. Ωστόσο, η ανταγωνιστική τιμολόγηση του αμερικανικού αργού και οι αλλαγές στις ροές πετρελαίου από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έχουν ανοίξει νέες αγορές. Η τελευταία αποστολή αμερικανικού πετρελαίου πήγε στη Νότια Αφρική τον Μάιο του 2021, έδειξαν τα αμερικανικά τελωνεία.

Το φορτίο 850.000 βαρελιών του West Texas Light αγοράστηκε από τον ελβετικό έμπορο εμπορευμάτων Glencore, ανέφερε ένα πρόσωπο που γνωρίζει το θέμα.

Το Astron Energy της Glencore, που ανήκει κατά πλειοψηφία, επανεκκίνησε την παραγωγή στα 100.000 βαρέλια την ημέρα στο διυλιστήριο του Κέιπ Τάουν σχεδόν τρία χρόνια μετά από μια θανατηφόρα έκρηξη που έκλεισε τις εργασίες και σκότωσε δύο εργάτες.

Η Glencore αρνήθηκε να σχολιάσει την αποστολή. Η Astron επιβεβαίωσε ότι το διυλιστήριο επανεκκίνησε ως μέρος μιας σταδιακής διαδικασίας και παράγει με την προγραμματισμένη δυναμικότητά του.

Η Astron, η οποία έχει το δεύτερο μεγαλύτερο δίκτυο λιανικής πώλησης καυσίμων στη νότια Αφρική, λαμβάνει το πετρέλαιο της από δεξαμενόπλοια που εκφορτώνουν στον κόλπο Saldanha και μεταφέρει το πετρέλαιο στο διυλιστήριο του Κέιπ Τάουν μέσω αγωγού, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του διυλιστηρίου.


 (Reuters) 

Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου