Πέμπτη 18 Μαΐου 2023

Η Valero απαντά σε πυρά στο διυλιστήριο Corpus Christi του Τέξας

 




Η Valero Energy Corp (VLO.N) δήλωσε ότι τα πληρώματα ανταποκρίνονται σε πυρκαγιά που ξέσπασε την Τετάρτη στο διυλιστήριο Corpus Christi West των 290.000 βαρελιών την ημέρα στο Τέξας.

"Σήμερα το πρωί, μια πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο διυλιστήριο του Valero's West Plant. Δεν υπάρχουν τραυματισμοί", δήλωσε η εκπρόσωπος της..

εταιρείας Ντάρσι Σρέντερ σε απάντηση μέσω email στο Reuters.

Αρνήθηκε να σχολιάσει τις επιπτώσεις στις επιχειρήσεις ή περισσότερες λεπτομέρειες της πυρκαγιάς.

Τα περισσότερα από τα καύσιμα κινητήρα που παράγονται στο διυλιστήριο προέρχονται από το West Plant. 

Τα εργοστάσια του διυλιστηρίου Bill Greehey East and West βρίσκονται κατά μήκος του καναλιού του πλοίου Corpus Christi και το διυλιστήριο East επεξεργάζεται ξινό αργό, ενώ το εργοστάσιο West επεξεργάζεται γλυκόξινο αργό και υπολειμματικό μαζούτ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του διυλιστηρίου.

Η κοινοτική παρακολούθηση του αέρα έδειξε ότι δεν υπήρχαν ανησυχίες εκτός έδρας, είπε ο Σρέντερ του Valero και η πόλη του Κόρπους Κρίστι δημοσίευσε στον ιστότοπό της.

Αυτή είναι η δεύτερη πυρκαγιά σε διυλιστήριο πετρελαίου στο Τέξας εδώ και μέρες, με μια πυρκαγιά τη Δευτέρα να σκοτώνει έναν εργάτη και να τραυματίζει άλλους δύο στο διυλιστήριο του Marathon's Galveston Bay στην πόλη του Τέξας, περίπου 42 μίλια (68 χλμ.) νοτιοανατολικά του Χιούστον, προκαλώντας έρευνα από πολιτειακές και ομοσπονδιακές υπηρεσίες.


Από το reuters.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου