Πέμπτη 4 Μαΐου 2023

Το Καζακστάν θα απαγορεύσει τις σιδηροδρομικές προμήθειες πετρελαϊκών προϊόντων στο ρωσικό λιμάνι Taman




Οι Σιδηροδρόμοι του Καζακστάν θα απαγορεύσουν τη μεταφορά πετρελαϊκών προϊόντων στο ρωσικό λιμάνι Ταμάν της Μαύρης Θάλασσας από τις 8 Μαΐου, σύμφωνα με έγγραφο της κρατικής σιδηροδρομικής εταιρείας που είδε..

το Reuters την Πέμπτη.

Δεν αποκαλύφθηκαν λόγοι για την απαγόρευση στο έγγραφο, το οποίο εκδόθηκε στους φορτωτές φορτίου.

Οι έμποροι είπαν ότι ο τερματικός σταθμός συνέχισε να χειρίζεται προϊόντα πετρελαίου και υγραέριο (LPG)

Οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι έχουν επίσης περιορίσει τις σιδηροδρομικές παραδόσεις στο Ταμάν από την Τετάρτη αυτή την εβδομάδα μέχρι νεωτέρας, αφού Ρώσοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι μια αποθήκη καυσίμων έπιασε φωτιά κοντά σε μια κρίσιμη γέφυρα που συνδέει την ηπειρωτική Ρωσία με την Κριμαία.

Ο κόμβος μεταφόρτωσης πετρελαίου της Taman, που βρίσκεται πέρα ​​από το στενό του Κερτς από την Κριμαία, στις εκβολές της Αζοφικής Θάλασσας και της Μαύρης Θάλασσας, έχει την ικανότητα να διαχειρίζεται 20 εκατομμύρια τόνους αργού πετρελαίου, προϊόντων πετρελαίου και υγραερίου ετησίως.

Το 2022 διαχειρίστηκε 7,3 εκατομμύρια τόνους πετρελαϊκών προϊόντων από τη Ρωσία, το Καζακστάν και το Κιργιστάν.

Το λιμάνι του Ταμάν αύξησε τις εξαγωγές πετρελαϊκών προϊόντων το πρώτο τρίμηνο κατά 15% από την ίδια περίοδο του 2022 σε 2,775 εκατομμύρια τόνους, σύμφωνα με λιμενικές πηγές.

Οι εξαγωγές του Καζακστάν μέσω Taman πέρυσι ανήλθαν σε πάνω από 1 εκατομμύριο τόνους μαζούτ, περίπου 230.000 τόνους LPG και περίπου 74.000 τόνους βενζίνης κενού.

Τρεις έμποροι είπαν ότι ο τερματικός σταθμός Tanamneftegaz συνέχισε τη μεταφόρτωση προϊόντων πετρελαίου και υγραερίου.

"Το Taman λειτουργεί, η μεταφόρτωση βαρέων προϊόντων (πετρελαιοειδών) και υγραερίου έχει ξαναρχίσει, δεν υπάρχει απαγόρευση εξαγωγών από το Καζακστάν μέχρι τις 8 Μαΐου", δήλωσε ένας έμπορος μετά την προσωρινή αναστολή των εργασιών μετά το περιστατικό την Τετάρτη.

«Υπάρχει συσσώρευση βαγονιών στις προσεγγίσεις προς το λιμάνι, αλλά ελπίζουμε ότι μέχρι τις 8 Μαΐου η κατάσταση θα σταθεροποιηθεί, η απαγόρευση θα αρθεί».


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου