Τρίτη 25 Απριλίου 2023

Έκλεισε η μονάδα αργού πετρελαίου της TotalEnergies στο διυλιστήριο του Τέξας

 





Μια μονάδα απόσταξης αργού (CDU), μια μονάδα οπτάνθρακα και η μονάδα αλκυλίωσης κλείνουν στο διυλιστήριο της TotalEnergies 238.000 βαρελιών ημερησίως στο Port Arthur του Τέξας, δήλωσαν άνθρωποι που γνωρίζουν τις εργασίες του εργοστασίου την Παρασκευή.

Το διυλιστήριο από την Κυριακή εξαρτάται από το..

γειτονικό χημικό εργοστάσιο της BASF SE για ατμό μετά την παύση λειτουργίας του εργοστασίου συμπαραγωγής λόγω πυρκαγιάς, ανέφεραν οι πηγές. Η παροχή ατμού της BASF μειώθηκε το πρωί της Παρασκευής.

Η εκπρόσωπος της TotalEnergies, Tricia Fuller, δήλωσε ότι το διυλιστήριο έχασε την παροχή ατμού περίπου στις 7:55 π.μ. CDT (1255 GMT) την Παρασκευή.

«Το διυλιστήριο ανταποκρίθηκε αμέσως ακολουθώντας τις καθιερωμένες διαδικασίες για την ελαχιστοποίηση των εκπομπών», είπε ο Fuller. «Η απώλεια ατμού προκάλεσε λειτουργικές αναταραχές σε ορισμένες μονάδες διεργασίας, με αποτέλεσμα το αέριο διαταραχής της διεργασίας να κατευθύνεται στις φωτοβολίδες του διυλιστηρίου».

Σε μια κατάθεση στην Επιτροπή του Τέξας για την Περιβαλλοντική Ποιότητα, η εταιρεία ανέφερε ότι έκλεισε και ένα οπτάνθρακα στο διυλιστήριο. Το διυλιστήριο έκλεισε το ACU-3 CDU το απόγευμα της Παρασκευής, ενώ η μονάδα αλκυλίωσης και η μονάδα σουλφολάνης έκλεισαν νωρίτερα την ημέρα, ανέφεραν οι πηγές.

Οι CDU διασπούν το αργό πετρέλαιο σε πρώτες ύλες για όλες τις μονάδες παραγωγής στο διυλιστήριο.

Οι οπτάνθρακες μετατρέπουν το υπολειμματικό αργό πετρέλαιο από τις μονάδες απόσταξης είτε σε πρώτη ύλη για καύσιμα κινητήρων είτε σε οπτάνθρακα πετρελαίου, ένα υποκατάστατο άνθρακα.

Η μονάδα αλκυλίωσης μετατρέπει τα υποπροϊόντα διύλισης σε πρόσθετα που ενισχύουν τα οκτάνια στη βενζίνη.


 (Reuters) 


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου