Σάββατο 11 Μαρτίου 2023

Γερουσιαστής της Βραζιλίας θα διερευνήσει την πώληση του διυλιστηρίου της Petrobras στη Mubadala





 Ένας Βραζιλιάνος γερουσιαστής κάλεσε την Πέμπτη να διεξαχθεί έρευνα στο Κογκρέσο για την πώληση διυλιστηρίου της Petrobras στη Mubadala Capital των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, επικαλούμενος ύποπτη σύνδεση με..

κοσμήματα που δόθηκε στον πρώην πρόεδρο Ζαΐρ Μπολσονάρο.

Το διυλιστήριο RLAM στην πολιτεία Bahia πωλήθηκε το 2021 στη μονάδα Acelen της Mubadala μαζί με τα υλικοτεχνικά στοιχεία ενεργητικού της για 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο γερουσιαστής Omar Aziz, ο οποίος προεδρεύει της επιτροπής της Γερουσίας για τη διακυβέρνηση και την προστασία των καταναλωτών, είπε στο Twitter ότι "οποιαδήποτε παραβίαση ομοσπονδιακών συμφερόντων, οποιαδήποτε σχέση με την απόπειρα λαθρεμπορίου κοσμημάτων ή οποιαδήποτε πράξη που δημιούργησε πλεονεκτήματα σε αυτήν την πώληση" θα ληφθεί στα δικαστήρια για να τιμωρήσουν τους εμπλεκόμενους.

Ο γερουσιαστής είπε ότι η επιτροπή του θα ζητήσει πρώτα από την Petrobras, επίσημα γνωστή ως Petróleo Brasileiro SA, να παράσχει έγγραφα σχετικά με τον τρόπο τιμολόγησης της συμφωνίας του διυλιστηρίου.

Την Τετάρτη, το συνδικάτο εργαζομένων στο πετρέλαιο της Βραζιλίας FUP δήλωσε ότι ζήτησε από τους εισαγγελείς να διερευνήσουν οποιαδήποτε σχέση μεταξύ της πώλησης του διυλιστηρίου με την υποτιθέμενη προσπάθεια του Μπολσονάρο να φέρει στη χώρα δώρο 3,2 χιλιοστών κοσμημάτων στη χώρα το 2021 χωρίς να το δηλώσει. Οι τελωνειακοί κατέσχεσαν τα κοσμήματα που βρέθηκαν στο σακίδιο ενός κυβερνητικού βοηθού.

Το δώρο του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας στον Μπολσονάρο και τη σύζυγό του Μισέλ Μπολσονάρο δεν ήταν από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αλλά η ένωση επεσήμανε ότι δύο χώρες είναι γεωγραφικά κοντά και ότι ο πρώην πρόεδρος είχε πει σε πρόσφατη συνέντευξη ότι το δώρο διευθετήθηκε στο Εμιράτα.

Η FUP πρόσθεσε ότι το Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών για το Πετρέλαιο, το Φυσικό Αέριο και τα Βιοκαύσιμα (Ineep) εκτίμησε ότι το διυλιστήριο αξίζει 3 έως 4 δισεκατομμύρια δολάρια, περίπου διπλάσια από την τιμή που πουλήθηκε.


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου