Σάββατο 11 Μαρτίου 2023

Το νέο διυλιστήριο Talara θα είναι 100% σε λειτουργία σε τρεις μήνες

 





Σε συνέντευξη Τύπου με μέλη της Ένωσης Ξένου Τύπου στο Περού (APEP), ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Petroperú, Carlos Vives Suárez, ανέφερε ότι η Petroperú έχει όλες τις αντίστοιχες άδειες για τη σταδιακή και προοδευτική περίοδο έναρξης του New Διυλιστήριο Talara (NRT) το οποίο έχει..

πραγματοποιηθεί ικανοποιητικά.

Ομοίως, διευκρινίστηκε ότι η εκκίνηση των μονάδων μετατροπής έχει ξεκινήσει αυτόν τον μήνα για να ξεκινήσει αργότερα το ίδιο με τις μονάδες μετατροπής σε βάθος. «Μέχρι στιγμής όλα έχουν ξεπεραστεί εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών, αναμένεται ότι το εργοστάσιο θα λειτουργήσει στο 100% μεταξύ Μαΐου και Ιουνίου», είπε.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι μεταξύ Ιουνίου και Οκτωβρίου οι δοκιμές ολοκληρωμένης εγγύησης θα πραγματοποιούνται με 100% φορτίο σε όλο το συγκρότημα διύλισης με τη συμμετοχή των εταιρειών αδειοδότησης και εργολάβων (Técnicas Reunidas και Cobra), όπως έχει πραγματοποιηθεί στο η σταδιακή και προοδευτική εκκίνηση καθεμιάς από τις μονάδες.

Οι μονάδες μετατροπής NRT θα δώσουν στην Petroperú μεγαλύτερη κερδοφορία, η οποία προστίθεται στη διαδικασία ανασύνθεσης στο σύστημα αγοράς υδρογονανθράκων, θα επιτρέψει μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα στην αγορά. Υπό αυτή την έννοια, το EBIDTA που εκτιμάται για το έτος 2023 είναι $500 MM», δήλωσε η Cristina Fung, Γενική Διευθύντρια της εταιρείας.

Αναφορικά με την έναρξη λειτουργίας στο Μπλοκ 192, διευκρινίστηκε ότι -καθώς αυτή η εγκατάσταση έχει παραλύσει από τον Φεβρουάριο του 2020- πρέπει να γίνει σκληρή δουλειά για την αποκατάσταση του γηπέδου, ωστόσο η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει το πρώτο τρίμηνο του 2024.

«Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η παρτίδα 192 έχει αποθέματα 127 MMb, επομένως είναι προτεραιότητα για την Petroperú να αποτιμήσει αυτόν τον σημαντικό πόρο», είπε, προσθέτοντας ότι οι επιχειρησιακές προβλέψεις παραγωγής υπολογίζονται σε 10.500 βαρέλια αργού πετρελαίου την ημέρα.

Από την άλλη, ο αξιωματούχος διευκρίνισε ότι ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η προετοιμασία ενός σχεδίου βιωσιμότητας για τον αγωγό Βορείου Περού, το οποίο περιλαμβάνει κοινωνικά και λειτουργικά στοιχεία, ένα από αυτά είναι το κλείσιμο των κοινωνικών κενών στις κοινότητες που είναι αρμόδιες για το κράτος. «Με αυτόν τον τρόπο, χέρι-χέρι με την εκτελεστική εξουσία, εργαζόμαστε για να καλύψουμε τα κενά, κάτι που θα συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κοινοτήτων που περιβάλλουν τον αγωγό του Βόρειου Περού», πρόσθεσε.

Παράλληλα, η ενσωμάτωση της Petroperú στις παρτίδες στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, που βρίσκεται στην Talara, συντονίζεται με το Υπουργείο Ενέργειας και Ορυχείων και την Perupetro, γεγονός που θα ενισχύσει τη συμμετοχή της Petroperú στις δραστηριότητες εκμετάλλευσης πετρελαίου.

Τέλος, αναφέρθηκε ότι η εταιρεία προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για την ενίσχυση της διακυβέρνησής της, καθώς και για τη διασφάλιση της οικονομικής και λειτουργικής βιωσιμότητάς της, με τον τρόπο που μπόρεσε πρόσφατα να υπογράψει σύμβαση με τον αναγνωρισμένο διεθνή εξειδικευμένο σύμβουλο Arthur D. Η Little LLC σε κοινοπραξία με την Columbus HB Latam Inc. για την εκτέλεση της υπηρεσίας προετοιμασίας του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης, το οποίο πρέπει να παρουσιαστεί πριν από τις 31 Ιουλίου του τρέχοντος έτους.


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου