Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023

Στο Τέξας η επόμενη στάση των LNG carriers;

 



Η δεύτερη μεγαλύτερη μονάδα LNG των ΗΠΑ, αυτή της Freeport LNG, ζήτησε έγκριση από τις ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές για να ξεκινήσει τη φόρτωση ΥΦΑ στα πλοία.

Η πυρκαγιά στη συγκεκριμένη μονάδα τον..

περασμένο Ιούνιο είχε ως αποτέλεσμα να ανασταλεί η λειτουργία της έως ότου οι αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ πραγματοποιήσουν εκτενή έρευνα για την ασφάλεια πριν ανάψουν το πράσινο φως για την επανέναρξη των δραστηριοτήτων της. Η U.S. Federal Energy Regulatory Commission ενέκρινε την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου τη μερική επανέναρξη της παραγωγής LNG.

Ήδη, πάντως, μερικά LNG carriers βρίσκονται έξω από το εργοστάσιο εξαγωγής LNG της Freeport. Με τις καιρικές συνθήκες τον χειμώνα να παραμένουν σχετικά ήπιες και την Ευρώπη να έχει προμηθευτεί αρκετές ποσότητες φυσικού αερίου, η επιστροφή της αμερικανικής μονάδας στην παραγωγή θα ασκήσει επιπλέον πιέσεις στην αγορά. Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών, προφανώς και οι τιμές αερίου δεν θα φτάσουν σύντομα στα επίπεδα που βρισκόταν δύο χρόνια πριν, ωστόσο η πτώση που παρατηρείται θα ανακουφίσει ιδιώτες καταναλωτές και επιχειρήσεις.


(Ναυτικά Χρονικά)

Από το energypress.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου