Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023

Το νεότερο διυλιστήριο πετρελαίου του Μεξικού θα ξεκινήσει την επεξεργασία αργού τον Ιούλιο

 





Το νεότερο διυλιστήριο της μεξικανικής κρατικής εταιρείας πετρελαίου Pemex , το οποίο βρίσκεται ακόμη υπό κατασκευή στα νοτιοανατολικά του Μεξικού, θα αρχίσει να επεξεργάζεται αργό πετρέλαιο τον Ιούλιο του 2023, δήλωσε..

ο υπουργός Ενέργειας της χώρας Rocio Nahle.

Τα πράγματα «πάνε πολύ καλά», είπε ο Nahle στους δημοσιογράφους αργά τη Δευτέρα μετά από συνάντηση με τον πρόεδρο, σημειώνοντας ότι το  διυλιστήριο  θα ξεκινήσει την επεξεργασία τον Ιούλιο, ένα χρόνο μετά τα επίσημα εγκαίνιά του.

 Το διυλιστήριο Olmeca , ο ακρογωνιαίος λίθος του σχεδίου του Προέδρου Andres Manuel Lopez Obrador να κάνει τη χώρα αυτάρκη σε βενζίνη και ντίζελ, είχε αρχικά προγραμματιστεί να τεθεί σε λειτουργία στις αρχές του περασμένου έτους.

Εν τω μεταξύ, ο προϋπολογισμός για την κατασκευή και άλλες υποδομές που απαιτούνται για τη σύνδεση του  διυλιστηρίου  έχει υπερδιπλασιαστεί από τα αρχικά 8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τον Δεκέμβριο, ο Lopez Obrador είπε ότι την 1η Ιουλίου, το  διυλιστήριο  «θα αρχίσει να επεξεργάζεται 170.000 βαρέλια την ημέρα (bpd) αργού πετρελαίου».

Η κυβέρνηση είπε ότι το  διυλιστήριο , το όγδοο της Pemex, θα έχει τελικά ικανότητα επεξεργασίας 340.000 bpd.

 Το διυλιστήριο  βρίσκεται στην πολιτεία Ταμπάσκο της πατρίδας του Λόπες Ομπραδόρ και είναι ένα από τα έργα δημοσίων έργων που υπογράφει ο αριστερός πρόεδρος.

Ωστόσο, έχει αντιμετωπίσει επικρίσεις από αντιπάλους καθώς και από ειδικούς σε θέματα ενέργειας και περιβάλλοντος σχετικά με το κόστος και το χρονοδιάγραμμα - ειδικά καθώς οι αντίπαλοι σε όλο τον κόσμο εντείνουν τη μετάβαση από τα ορυκτά καύσιμα προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η Pemex επιδιώκει να αυξήσει την τρέχουσα παραγωγή αργού της κατά περίπου 1,7 MMbpd αυξάνοντας την τοπική διύλισή της .

Αφού ξεκίνησε ένα πρόγραμμα αποκατάστασης για τα έξι διυλιστήρια της που λειτουργούν ήδη στο εσωτερικό, υπό τον Lopez Obrador, η Pemex απέκτησε επίσης το μερίδιο 50,005% της Shell σε εργοστάσιο στο  διυλιστήριο  Deer Park στο Χιούστον του Τέξας.


  (Reuters) 


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου