Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023

Η κομητεία του Λος Άντζελες εγκρίνει την απαγόρευση νέων γεωτρήσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου

 



Η κομητεία του Λος Άντζελες ψήφισε υπέρ της απαγόρευσης νέων γεωτρήσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου στη χώρα, μετά από παρόμοια απαγόρευση που θεσπίστηκε από την πόλη του Λος Άντζελες τον περασμένο μήνα. 

Το συμβούλιο εποπτών της κομητείας του Λος Άντζελες ενέκρινε..

ομόφωνα την Τρίτη το διάταγμα που απαγορεύει τη γεώτρηση νέων γεωτρήσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου και τη σταδιακή κατάργηση υφιστάμενων γεωτρήσεων. Το διάταγμα θα τεθεί σε ισχύ σε 30 ημέρες.  

Τον περασμένο μήνα, το Δημοτικό Συμβούλιο του Λος Άντζελες ψήφισε ομόφωνα την απαγόρευση νέων γεωτρήσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου και συμφώνησε να καταργήσει σταδιακά τις υπάρχουσες γεωτρήσεις μέσα στα επόμενα 20 χρόνια.

Η απαγόρευση της πόλης αμφισβητείται ήδη στο δικαστήριο. Η Warren Resources, μια εταιρεία πετρελαίου με έργο γεωτρήσεων στο Wilmington αποφάσισε να μηνύσει την πόλη για την απαγόρευση. Η εταιρεία κατηγορεί το δημοτικό συμβούλιο ότι απέτυχε να πραγματοποιήσει την απαραίτητη περιβαλλοντική αναθεώρηση σχετικά με τις πιθανές επιπτώσεις της διακοπής της εξόρυξης. Η μήνυση, που κατατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες, αναφέρει ότι η απόφαση παραβιάζει τον Νόμο για την Περιβαλλοντική Ποιότητα της Καλιφόρνια, το Γενικό Σχέδιο της πόλης και τα πολιτειακά και ομοσπονδιακά συντάγματα. Ο Γουόρεν έχει βάσιμους λόγους να είναι δυσαρεστημένος για την απαγόρευση, καθώς θα σήμαινε το κλείσιμο όλων των δραστηριοτήτων του, που βρίσκονται στο Λος Άντζελες.

Άλλες εταιρείες, η E&B Natural Resources Management Corporation και η Hillcrest Beverly Oil Corp, μηνύουν επίσης την πόλη του Λος Άντζελες σχετικά με το διάταγμα για απαγόρευση νέων γεωτρήσεων και σταδιακή κατάργηση των υφιστάμενων εργασιών.

Τώρα η απαγόρευση επεκτείνεται στην κομητεία του Λος Άντζελες με το διάταγμα αυτής της εβδομάδας.

«Δεν έχουμε την πολυτέλεια να κάνουμε τα ίδια λάθη του παρελθόντος», δήλωσε η επόπτης της κομητείας του Λος Άντζελες Χόλι Μίτσελ σε μια ενημέρωση που μεταδόθηκε από το Bloomberg . . «Γι’ αυτό η κομητεία μας έχει δεσμευτεί να αναπτύξει μια δίκαιη και ενημερωμένη από δεδομένα προσέγγιση για τη σταδιακή κατάργηση των γεωτρήσεων πετρελαίου όπως τις ξέρουμε».

Το Stand Together Against Neighborhood Drilling, ή STAND-LA, χάρηκε για την απόφαση, η οποία καθιστά το Λος Άντζελες την πρώτη κομητεία στις ΗΠΑ που θα καταργήσει σταδιακά τις γεωτρήσεις πετρελαίου


Από το oilprice.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου