Σάββατο 26 Αυγούστου 2023

Το ινδικό διυλιστήριο HPCL καλύπτει έως και το 23% των αναγκών σε πετρέλαιο με ρωσικές ποιότητες

 





Το ινδικό διυλιστήριο Hindustan Petroleum Corp Ltd καλύπτει έως και το 23% των αναγκών του σε πετρέλαιο μέσω μειωμένων ρωσικών ποιοτήτων, δήλωσε ο πρόεδρός του Pushp Kumar Joshi στην ετήσια συνέλευση των μετόχων της εταιρείας την Παρασκευή.

Τα ινδικά διυλιστήρια, τα οποία σπάνια..

αγόραζαν ρωσικό πετρέλαιο, εξαγοράζουν βαρέλια με έκπτωση αφού πολλές δυτικές χώρες απέφευγαν τις αγορές από τη Μόσχα μετά την εισβολή της στην Ουκρανία.

Η ρωσική πρόσληψη πετρελαίου της HPCL περιορίζεται από τη διαμόρφωση των διυλιστηρίων της, είπε ο Joshi, αλλά η εταιρεία μεγιστοποιεί τη χρήση αυτών των φθηνότερων αποκαλούμενων αργού πετρελαίου ευκαιρίας, πρόσθεσε, βοηθώντας την να την «περιορίσει» από κινδύνους που προκύπτουν από τις υψηλές τιμές του πετρελαίου.

Η HPCL που ελέγχεται από το κράτος εκμεταλλεύεται ένα διυλιστήριο 190.000 βαρελιών την ημέρα (bpd) στη Βομβάη στην πολιτεία Δυτική Μαχαράστρα και ένα διυλιστήριο Vizag 300.000 bpd στη νότια πολιτεία Άντρα Πραντές. Κατασκευάζει επίσης ένα διυλιστήριο και πετροχημικό συγκρότημα 180.000 bpd στην έρημη πολιτεία του Ρατζαστάν

Ο Joshi είπε ότι η HPCL ελπίζει να θέσει σύντομα σε λειτουργία δευτερεύουσες μονάδες στο διυλιστήριο Vizag για να αυξήσει τις αποδόσεις του αποστάγματος.

Η εταιρεία σχεδιάζει κεφαλαιουχικές δαπάνες 750 δισεκατομμυρίων ρουπιών (9,08 δισεκατομμύρια δολάρια) τα επόμενα πέντε χρόνια, συμπεριλαμβανομένων των αναβαθμίσεων διυλιστηρίων και έργων φυσικού αερίου και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Περίπου το ένα τέταρτο της προγραμματισμένης δαπάνης θα χρησιμοποιηθεί για πράσινες πρωτοβουλίες για να βοηθήσει την HPCL να επιτύχει τον καθαρό μηδενικό στόχο της για το 2040. Η εταιρεία σχεδιάζει να μεταφέρει όλες τις πράσινες και αναδυόμενες επιχειρήσεις της σε μια νέα θυγατρική, είπε ο Joshi.

Εκτός από την πώληση συμβατικών καυσίμων όπως βενζίνη, βενζίνη, καύσιμα αεριωθουμένων και μαγειρικό αέριο στην Ινδία, η HPCL είναι επίσης βασικός προμηθευτής λιπαντικών, τα οποία εξάγει σήμερα σε περίπου 20 χώρες. Επιδιώκει να ενισχύσει την παραγωγική ικανότητα για να επεκτείνει τις εξαγωγές της.

Ο Joshi είπε ότι έχουν χορηγηθεί επί της αρχής εγκρίσεις για τη διερεύνηση επιλογών, συμπεριλαμβανομένης της χάραξης της επιχείρησης λιπαντικών για να ξεκλειδώσει την αξία, με την επιφύλαξη εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές.


 (Reuters) 


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου