Σάββατο 26 Αυγούστου 2023

Ο γίγαντας του πετρελαίου και του φυσικού αερίου του Ηνωμένου Βασιλείου μειώνει τις επενδύσεις και αναβάλλει τα έργα λόγω απροσδόκητου φόρου




 Η Ithaca Energy, ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Ηνωμένο Βασίλειο, έχει μειώσει τις επενδύσεις και αναβάλλει ορισμένα έργα φέτος και το επόμενο έτος, λόγω της επιβάρυνσης του απροσδόκητου φόρου που έχει..

επιβάλει η Βρετανία στη βιομηχανία.

Ο απροσδόκητος φόρος, ο λεγόμενος φόρος ενεργειακών κερδών, ώθησε πολλές εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε υπεράκτιες περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου να περικόψουν τις επενδύσεις και να επανεξετάσουν έργα.

Αφού το Ηνωμένο Βασίλειο αύξησε τον φόρο απροσδόκητων κερδών στο 35% στα τέλη του περασμένου έτους, η Harbour Energy, η μεγαλύτερη παραγωγός πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Βόρεια Θάλασσα του Ηνωμένου Βασιλείου, αποχώρησε  από  τον τελευταίο γύρο αδειοδότησης με στόχο τη χορήγηση περισσότερων από 100 νέων αδειών. Η Shell είπε ότι θα  επαναξιολογούσε  κάθε έργο που περιλαμβάνει την προγραμματισμένη επένδυση 30,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων (25 δισεκατομμύρια λίρες) στο ενεργειακό σύστημα του Ηνωμένου Βασιλείου και η TotalEnergies είπε ότι θα  μειώσει  την επένδυσή της στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά 25%.

Στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του πρώτου εξαμήνου, η Ithaca Energy δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι «μέχρι να βελτιωθεί το δημοσιονομικό καθεστώς, ως άμεσο αποτέλεσμα της εισφοράς για τα ενεργειακά κέρδη, οι επενδύσεις στο λειτουργικό και μη λειτουργικό μας χαρτοφυλάκιο έχουν και θα μειωθούν, συμπεριλαμβανομένης της αναβολής και ακύρωση ορισμένων έργων του 2023 και του 2024, επηρεάζοντας τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές παραγωγής, με την παραγωγή το 2024 να αναμένεται να είναι χαμηλότερη από τα επίπεδα του 2023».

«Στο πλαίσιο της στρατηγικής του Ομίλου, συνεχίζουμε να αξιοποιούμε τις δυνατότητες συγχωνεύσεων και εξαγορών αξιολογώντας πιθανές ευκαιρίες ανόργανων προϊόντων με σαφή πρόθεση να αυξήσουμε την παραγωγή μας μεσοπρόθεσμα».


Ο Gilad Myerson, Εκτελεστικός Πρόεδρος της Ithaca Energy, δήλωσε:

«Η εισφορά για τα ενεργειακά κέρδη συνεχίζει να έχει άμεσο αντίκτυπο στις επενδύσεις στη Βόρεια Θάλασσα του Ηνωμένου Βασιλείου και στο ίδιο το επενδυτικό πρόγραμμα της Ithaca Energy σε όλη τη ποικίλη, υψηλής ποιότητας λειτουργική και μη λειτουργική βάση περιουσιακών στοιχείων της. Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε εποικοδομητικά με την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου για να επισημάνουμε τον αντίκτυπο του τρέχοντος δημοσιονομικού καθεστώτος στις προοπτικές του κλάδου και στη δηλωμένη ενεργειακή ασφάλεια και τις φιλοδοξίες του Net Zero της κυβέρνησης του ΗΒ».

Επίσης αυτή την εβδομάδα, η Harbour Energy δήλωσε ότι κατέγραψε ζημιά 8 εκατομμυρίων δολαρίων για τους πρώτους έξι μήνες του τρέχοντος έτους – επιβαρυνθείσα από τον υψηλότερο φορολογικό συντελεστή απροσδόκητων στο Ηνωμένο Βασίλειο και την πτώση των τιμών των ορυκτών καυσίμων. Για την ίδια περίοδο του 2022, η εταιρεία ανέφερε σχεδόν 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε κέρδη μετά τους φόρους.


Από το oilprice.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου