Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023

Η EPA των ΗΠΑ αρνείται σχεδόν όλες τις αιτήσεις εξαίρεσης για την ανάμειξη βιοκαυσίμων


 



Η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν αρνήθηκε την Παρασκευή σχεδόν όλες τις εκκρεμείς αναφορές των διυλιστηρίων πετρελαίου που ζητούσαν να εξαιρεθούν από τις εντολές που τους απαιτούν να αναμειγνύουν βιοκαύσιμα στα καύσιμα τους.

Η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA), η οποία έχει..

την εξουσία να εκδίδει τις εξαιρέσεις, απέρριψε 26 αναφορές από 15 μικρά διυλιστήρια που υπέβαλαν αίτηση για εξαιρέσεις για τα έτη συμμόρφωσης 2016-2018 και 2021-2023, ανέφερε η υπηρεσία την Παρασκευή. Υπάρχουν ακόμη δύο εκκρεμείς αναφορές.

Ο οργανισμός αποκάλυψε επίσης ποια διυλιστήρια πετρελαίου υπέβαλαν αναφορές τον Ιούλιο του 2022 ή αργότερα, καθώς και ποια διυλιστήρια πετρελαίου συμμετέχουν σε ένα εναλλακτικό πρόγραμμα συμμόρφωσης που τους επιτρέπει ευελιξία στη συμμόρφωση με τους νόμους για την ανάμειξη βιοκαυσίμων.

Σύμφωνα με το Πρότυπο Ανανεώσιμων Πηγών Καυσίμου (RFS), τα διυλιστήρια πετρελαίου πρέπει να συνδυάζουν δισεκατομμύρια γαλόνια βιοκαυσίμων στο μείγμα καυσίμων της χώρας ή να αγοράζουν εμπορεύσιμες πιστώσεις από αυτές που το κάνουν. Η EPA μπορεί, ωστόσο, να χορηγήσει εξαιρέσεις σε ορισμένα μικρά διυλιστήρια εάν αποδείξουν ότι οι υποχρεώσεις τους προκαλούν αδικαιολόγητη βλάβη.

Ο Μπάιντεν προσπαθεί να βάλει τις Ηνωμένες Πολιτείες σε καλό δρόμο για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής, με στόχο τις καθαρές μηδενικές εκπομπές έως το 2050.

Η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη επεκτείνει την παραίτηση σε κανένα διυλιστήριο, αντιστρέφοντας την πολιτική του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, η διοίκηση του οποίου χορήγησε 34 εξαιρέσεις σε διυλιστήρια πετρελαίου μόνο για το έτος συμμόρφωσης το 2017.

Η EPA διαβουλεύτηκε με το Υπουργείο Ενέργειας σχετικά με τις αποφάσεις παραίτησης της Παρασκευής και διαπίστωσε ότι κανένα από τα μικρά διυλιστήρια που υπέβαλαν αίτηση δεν απέδειξε ότι αντιμετωπίζει δυσανάλογη οικονομική δυσπραγία που προκαλείται από τη συμμόρφωσή τους με το RFS, ανέφερε η υπηρεσία.


Νέα διαφάνεια

Η EPA δημοσίευσε την Παρασκευή τα ονόματα των διυλιστηρίων που υπέβαλαν αιτήσεις εξαίρεσης για μικρά διυλιστήρια από τον Ιούλιο του 2022 ή αργότερα. Η υπηρεσία πρόσθεσε αυτές τις πληροφορίες στον ιστότοπό της για να αντικατοπτρίζει τη δέσμευσή της για διαφάνεια σχετικά με τις αποφάσεις της RFS, ανέφερε.

Οι εταιρείες διύλισης που υπέβαλαν αναφορές περιλάμβαναν την Calumet Montana Refining και την Ergon Refining. Τα αιτήματά τους απορρίφθηκαν.

Ο οργανισμός δημοσίευσε επίσης τα ονόματα των διυλιστηρίων που χρησιμοποιούν ένα εναλλακτικό πρόγραμμα για να αποδείξουν τη συμμόρφωση με το RFS. Μεταξύ αυτών που αναφέρονται ήταν η Sinclair Wyoming Refining Company και η Kern Oil and Refining Company.

Τα δεδομένα από την EPA έδειξαν ότι 17 μικρά διυλιστήρια έχουν επιλέξει το εναλλακτικό πρόγραμμα συμμόρφωσης για το έτος συμμόρφωσης 2020, το μοναδικό έτος συμμόρφωσης που εμφανίζεται στα δεδομένα. Ο όμιλος είχε αποσύρει 360 εκατομμύρια πιστώσεις για να δείξει συμμόρφωση και είχε 510 εκατομμύρια πιστώσεις σε εκκρεμότητα, έδειξε ο ιστότοπος της EPA.

 (Reuters) 


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου