Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023

Η Petronas της Μαλαισίας βλέπει την εγχώρια παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου να κορυφώνεται μέχρι το 2024






 Η κρατική ενεργειακή εταιρεία της Μαλαισίας Petronas βλέπει την εγχώρια παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου να κορυφώνεται σε περίπου 2 εκατομμύρια βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου την ημέρα (boepd) έως το 2024, δήλωσαν..

την Τρίτη τα στελέχη εξερεύνησής της.

Περίπου το 60-70% της παραγωγής της είναι φυσικό αέριο και θα παραμείνει έτσι στο μέλλον, δήλωσε ο Adif Zulkifli, εκτελεστικός αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος upstream, στο συνέδριο Energy Asia.

«Συνεχίζουμε να αναζητούμε περισσότερο χαρτοφυλάκιο φυσικού αερίου, αλλά φυσικά, υπάρχει δέσμευση στη Μαλαισία, νομίζω ότι πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε κάποια εξερεύνηση πετρελαίου για να γεμίσουμε τα διυλιστήρια μας», πρόσθεσε.

Η Petronas στοχεύει επίσης να επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό της στο εξωτερικό στα 700.000 boepd έως το 2030 καθώς αυξάνει την παραγωγή από την κοινοπραξία LNG στον Καναδά, δήλωσαν ο Adif και ο Mohamed Firouz Asnan, ανώτερος αντιπρόεδρος, διαχείριση πετρελαίου Μαλαισίας, ανοδικές επιχειρήσεις.

Ο Μοχάμεντ Φιρούζ είπε ότι τα 2 εκατομμύρια boepd εγχώριας παραγωγής αναμένεται να διατηρηθούν μέχρι το 2030.

Η Petronas κατέγραψε μέση παραγωγή 2,4 εκατομμυρίων boepd το 2022, συμπεριλαμβανομένης της εγχώριας και της υπερπόντιας παραγωγής, ανέφερε στην ανακοίνωση των κερδών της για το τέταρτο τρίμηνο.

Η εταιρεία κατέχει το 25% των 14 εκατομμυρίων μετρικών τόνων ετησίως του έργου LNG Canada στο Kitimat της Βρετανικής Κολομβίας, υπό την ηγεσία της Shell.


 (Reuters) 


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου