Τρίτη 6 Ιουνίου 2023

Η μονάδα καταλυτικής πυρόλυσης στο διυλιστήριο Cardon της Βενεζουέλας έκλεισε





 Η μονάδα καταλυτικής πυρόλυσης στο διυλιστήριο Cardon της Βενεζουέλας, το δεύτερο μεγαλύτερο της χώρας, έχει καταρρεύσει και διέκοψε τη λειτουργία της από τα μέσα της εβδομάδας, δήλωσαν στο Reuters τέσσερα άτομα με γνώση του θέματος την..

Παρασκευή.

Το δίκτυο διύλισης της Βενεζουέλας έχει την ικανότητα να επεξεργάζεται 1,3 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, αλλά αντιμετωπίζει συχνά προβλήματα παραγωγής. Οι επικριτές της κρατικής εταιρείας πετρελαίου PDVSA κατηγορούν την έλλειψη επενδύσεων και την κακοδιαχείριση, ενώ η εταιρεία λέει ότι οι σαμποτέρ προκαλούν ζημιές στα διυλιστήρια της.

Η μονάδα υγρής καταλυτικής πυρόλυσης (FCC) διυλίζει το πετρέλαιο σε άλλα προϊόντα με μεγαλύτερη εμπορική αξία, όπως η βενζίνη.

Οι διακοπές στο δίκτυο διύλισης οδηγούν σε συχνές ελλείψεις καυσίμων στη χώρα της Νότιας Αμερικής.

«Το εργοστάσιο κατέρρευσε λόγω βλάβης του συμπιεστή», είπε μια από τις πηγές, προσθέτοντας ότι η μονάδα «υπέστη σημαντικές ζημιές».

Η PDVSA δεν απάντησε σε αιτήματα για σχολιασμό.

Το Cardon, το οποίο αποτελεί μέρος του Κέντρου Διύλισης Παραγουάνα στα βορειοδυτικά της Βενεζουέλας, παράλληλα με το διυλιστήριο Amuay, μπορεί να επεξεργάζεται έως και 310.000 βαρέλια πετρελαίου την ημέρα (bpd).

Το διυλιστήριο επανεκκίνησε μια μονάδα απόσταξης την Παρασκευή μετά από βλάβη, ενώ μια δεύτερη μονάδα παραμένει εκτός λειτουργίας.

Η μονάδα καταλυτικής πυρόλυσης στο Amuay, το μεγαλύτερο διυλιστήριο της Βενεζουέλας, έχει κλείσει για επισκευές από τον Μάρτιο, επηρεάζοντας την παραγωγή βενζίνης.

Η PDVSA κατέβαλε τους τελευταίους μήνες προσπάθειες να ενισχύσει τις εργασίες διύλισης, χωρίς επιτυχία, αναγκάζοντας τους χρήστες να περιμένουν σε μεγάλες ουρές για να γεμίσουν οχήματα με βενζίνη, ειδικά εκτός της πρωτεύουσας Καράκας.


 (Reuters) 

Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου