Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023

Η bp επέλεξε την τεχνολογία Ecofining της Honeywell για να αυξήσει την παραγωγή SAF παγκοσμίως

 





Η Honeywell ανακοίνωσε σήμερα ότι η bp επέλεξε την τεχνολογία Ecofining για να βοηθήσει στην υποστήριξη της παραγωγής βιώσιμων αεροπορικών καυσίμων (SAF) σε πέντε εγκαταστάσεις.

Η τεχνολογία Honeywell UOP Ecofining θα εγκατασταθεί σε..

εγκαταστάσεις της bp σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του διυλιστηρίου Cherry Point στο Blaine της Ουάσιγκτον, του διυλιστηρίου Rotterdam II στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, του διυλιστηρίου Lingen στην Κάτω Σαξονία της Γερμανίας, του διυλιστηρίου Castellón de la Plana στο Castellón, Ισπανία και το διυλιστήριο Kwinana Oil στην Kwinana της Αυστραλίας. 

Το Ecofining είναι μια δοκιμασμένη, έτοιμη πλέον τεχνολογία. Ο απλοποιημένος σχεδιασμός της Ecofining παρέχει στην bp μια γρήγορη στην αγορά, κεφαλαιακή και οικονομικά αποδοτική λύση για την αύξηση της παραγωγής SAF της bp από ανανεώσιμες πηγές και βοηθά την bp να επιτύχει τον στόχο της να προμηθεύει το 20% της αγοράς SAF παγκοσμίως έως το 2030. Το SAF παράγεται από την Ecofining της Honeywell η τεχνολογία είναι πιστοποιημένη για χρήση σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ανταλλακτικό χωρίς τροποποιήσεις κινητήρα και επί του παρόντος μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μείγματα έως και 50 τοις εκατό με το υπόλοιπο ως συμβατικό καύσιμο αεριωθουμένων (με βάση τα ορυκτά) τζετ.

«Η bp έχει μια καθιερωμένη παγκόσμια επιχείρηση βιοκαυσίμων που είναι τοποθετημένη για ταχεία ανάπτυξη χρησιμοποιώντας την τεχνολογία της Honeywell. Η παγκόσμια ζήτηση για SAF πρόκειται να αυξηθεί δραματικά και η bp επιδιώκει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο βοηθώντας τις αεροπορικές εταιρείες να απελευθερωθούν από τον άνθρακα», δήλωσε ο Nigel Dunn, ανώτερος αντιπρόεδρος ανάπτυξης βιοκαυσίμων, bp. 

«Η ζήτηση για Ecofining έχει υπερδιπλασιαστεί τα τελευταία δύο χρόνια και η Honeywell έχει τώρα αδειοδοτήσει 35 εργοστάσια Ecofining σε όλο τον κόσμο με συνολική παραγωγική ικανότητα άνω των 400.000 βαρελιών την ημέρα», δήλωσε ο Barry Glickman, αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της Honeywell. Λύσεις Βιώσιμης Τεχνολογίας. «Η Honeywell βοήθησε στην πρωτοποριακή παραγωγή SAF με τη διαδικασία Ecofining, η οποία χρησιμοποιείται για την εμπορική παραγωγή SAF από το 2016. Η διαδικασία Honeywell UOP Ecofining, που αναπτύχθηκε σε συνδυασμό με την Eni SpA, μετατρέπει μη βρώσιμα φυσικά έλαια, ζωικά λίπη και άλλες πρώτες ύλες απορριμμάτων σε ανανεώσιμες ντίζελ και SAF, και μπορεί να μειώσει τις εκπομπές GHG έως και 80% σε σύγκριση με τις εκπομπές από ορυκτά καύσιμα.» 

Η Honeywell προσφέρει λύσεις σε μια σειρά πρώτων υλών για την κάλυψη της ταχέως αυξανόμενης ζήτησης για ανανεώσιμα καύσιμα, συμπεριλαμβανομένου του SAF. Εκτός από το Honeywell UOP Ecofining, το χαρτοφυλάκιο ανανεώσιμων καυσίμων της Honeywell περιλαμβάνει την τεχνολογία Ethanol to Jet και το πρόσφατα ανακοινωμένο Honeywell UOP eFining, το οποίο μετατρέπει το πράσινο υδρογόνο και το διοξείδιο του άνθρακα σε ηλεκτρονικά καύσιμα.

Η Honeywell πρόσφατα δεσμεύτηκε να επιτύχει ουδετερότητα άνθρακα στις λειτουργίες και τις εγκαταστάσεις της έως το 2035. Αυτή η δέσμευση βασίζεται στο ιστορικό της εταιρείας για απότομη μείωση της έντασης των αερίων θερμοκηπίου των λειτουργιών και των εγκαταστάσεων της, καθώς και της ιστορίας δεκαετιών της καινοτομίας για να βοηθήσει τους πελάτες της να συναντήσουν τους περιβαλλοντικούς και κοινωνικούς τους στόχους. Περίπου το 60% των επενδύσεων έρευνας και ανάπτυξης της Honeywell για εισαγωγή νέων προϊόντων κατευθύνεται σε προϊόντα που βελτιώνουν τα περιβαλλοντικά και κοινωνικά αποτελέσματα για τους πελάτες.


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου