Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

Quantum Energy: Η γεώτρηση σχιστόλιθου στις ΗΠΑ θα μειωθεί κατά 20% σε τρέχουσες τιμές ενέργειας








 Ο σχιστόλιθος των ΗΠΑ μπορεί να χάσει έως και το 20% της δραστηριότητάς του τον επόμενο χρόνο, εάν οι τιμές της ενέργειας διατηρηθούν στα τρέχοντα επίπεδα, σύμφωνα με έναν από τους μεγαλύτερους παίκτες ιδιωτικών μετοχών στον κλάδο.

Το αργό θα πρέπει να..

αυξηθεί κατά περίπου 15% στα 80 δολάρια το βαρέλι και το φυσικό αέριο θα πρέπει να ανέβει περισσότερο από το ένα τρίτο στα 3 δολάρια ανά MMbtu για γεωτρήσεις και εργασίες γεώτρησης για να διατηρήσει τον τρέχοντα ρυθμό του, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Quantum Energy Partners, Wil VanLoh. συνέντευξη την Τρίτη. Οι τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου έχουν υποχωρήσει από τα μέσα του 2022 υπό τους φόβους μιας παγκόσμιας οικονομικής επιβράδυνσης.

«Υπάρχει κίνδυνος μιας αρκετά μεγάλης ανατροπής φέτος σε αυτές τις τρέχουσες τιμές», δήλωσε ο VanLoh, του οποίου η εταιρεία με έδρα το Χιούστον έχει διαχειριστεί περισσότερα από 20 δισεκατομμύρια δολάρια από την έναρξή της το 1998. Ενώ οι εισηγμένες στο χρηματιστήριο χειριστές και οι στενά κατεχόμενες γεωτρύπανες θα έριχναν εξέδρες και πληρώματα, οι ιδιωτικές εταιρείες θα μείωναν περισσότερο επειδή οι ισολογισμοί τους δεν είναι τόσο ισχυροί, είπε ο VanLoh.

Ο αριθμός των εξέδρων γεωτρήσεων για πετρέλαιο και φυσικό αέριο έχει μειωθεί κατά 3% από την αρχή του έτους, σύμφωνα με την Baker Hughes Co., καθώς οι μεγαλύτεροι εξερευνητές σχιστόλιθου τηρούν τις δεσμεύσεις τους να διατηρήσουν σταθερή την ανάπτυξη της παραγωγής και να επιστρέψουν τα κέρδη στους μετόχους.

(Bloomberg) 


Από το worldoil.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου