Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

Σπ. Κιαρτζής: Η Helleniq Energy έκανε την υπέρβαση στην ενεργειακή μετάβαση





 «Έχουμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής και θα χρησιμοποιήσουμε την ενεργειακή μετάβαση ως εργαλείο για μία οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα», ανέφερε ο κ. Σπύρος Κιαρτζής, Διευθυντής Νέων Τεχνολογιών Helleniq Energy.

Όπως είπε:

«Χρειαζόμαστε μία ολιστική προσέγγιση, με αρμονική συνύπαρξη με την κοινωνία και τον χώρο που δραστηριοποιούμαστε και να θέτουμε μετρήσιμους στόχους».

Σύμφωνα με τον κ. Κιαρτζή, στην εταιρεία κάναμε την υπέρβαση στο πλαίσιο της ενεργειακής μετάβασης και πλέον, ως Helleniq Energy, επενδύουμε ένα πολύ μεγάλο μέρος των κεφαλαίων μας στις ΑΠΕ και πρόσθεσε ότι «μιλάμε για θέματα που δεν τα αντιμετωπίζουμε ως έργα του «παράγω» ενέργεια αλλά και του «καταναλώνω» ενέργεια».

Όπως ανέφερε ο κ. Κιαρτζής, η αποθήκευση ενέργειας πάει “χέρι χέρι” με τις ΑΠΕ, ωστόσο, τόνισε ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ζούμε σε έναν κόσμο ανανεώσιμης ενέργειας, όπου οι τιμές κοντεύουν να μηδενιστούν, καθώς, όπως είπε, σε λίγα χρόνια το κόστος της ενέργειας ειδικά το μεσημέρι, θα είναι σχεδόν μηδενικό.

«Δεν υπάρχει “silver bullet” που θα είναι η λύση για όλα – έχουμε καλάθι επιλογών». Όπως εξήγησε ο Διευθυντής της Helleniq Energy, οι λύσεις πρέπει να αντιμετωπίζουν case by case.

Επιπλέον, επεσήμανε ότι υπάρχουν ρυθμιστικές υποχρεώσεις που επιβάλλονται από τις Ρυθμιστικές Αρχές και σε αυτές τις περιπτώσεις αναζητούμε εναλλακτικές.

Σύμφωνα με τον κ. Κιαρτζή, τα PPA θα ήταν μία ιδανική λύση, καθώς ειδικά για την παραγωγή υδρογόνου απαιτούντα τεράστιες ποσότητες ενέργειας.

«Χρειαζόμαστε εναλλακτικές λύσεις, κι εκεί μπορούμε να αξιοποιήσουμε τον ηλεκτρισμό όταν η τιμή του φτάνει στο 0», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Από το energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου