Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

Η εγκατάσταση εξαγωγής LNG του Freeport φαίνεται να επανέρχεται σε πλήρη ισχύ

 




Η εγκατάσταση εξαγωγής LNG Freeport στο Τέξας λαμβάνει φυσικό αέριο από αγωγούς σε πλήρη ισχύ, υποδηλώνοντας ότι οι εργασίες υγροποίησης έχουν επανέλθει σε πλήρη ισχύ, ανέφερε το Reuters την Πέμπτη, επικαλούμενο στοιχεία ..

από τον πάροχο δεδομένων Refinitiv.   

Η εγκατάσταση εξαγωγής LNG Freeport στο Τέξας έκλεισε τον Ιούνιο του περασμένου έτους, όταν ξέσπασε πυρκαγιά και προκάλεσε ζημιές στο εργοστάσιο.

Δύο από τα τρία τρένα στο Freeport LNG ξεκίνησαν εκ νέου την πλήρη εμπορική λειτουργία τις τελευταίες εβδομάδες μετά τη λήψη της ρυθμιστικής έγκρισης τον Φεβρουάριο.  

Το τρίτο και τελευταίο τρένο στις εγκαταστάσεις του Freeport LNG έλαβε ρυθμιστικές εγκρίσεις από την Ομοσπονδιακή Ρυθμιστική Επιτροπή Ενέργειας (FERC) και τη Διοίκηση Ασφάλειας Αγωγών και Επικίνδυνων Υλικών (PHMSA) στις αρχές Μαρτίου.

Μέχρι τότε, τα άλλα δύο τρένα είχαν επιστρέψει σε πλήρη εμπορική λειτουργία, φτάνοντας σε επίπεδα παραγωγής άνω των 1,5 δισεκατομμυρίων κυβικών ποδιών την ημέρα (Bcf/d), δήλωσε στις αρχές αυτού του μήνα η Freeport LNG, η εταιρεία που εκμεταλλεύεται τις εξαγωγικές εγκαταστάσεις.

Στο τέλος αυτού του μήνα, τα στοιχεία για τις ροές φυσικού αερίου υποδηλώνουν ότι το Freeport LNG είναι ξανά σε πλήρη λειτουργία.

Σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv, τα οποία επικαλείται το Reuters, οι ροές φυσικού αερίου από τους αγωγούς προς το Freeport LNG ήταν σε καλό δρόμο να αυξηθούν στα 2,1 Bcf/d την Πέμπτη, από 1,8 Bcf/d την Τετάρτη. Αυτό είναι τόσο φυσικό αέριο όσο και τα τρία τρένα στο Freeport μπορούν να επεξεργαστούν σε LNG.

Μέχρι που αναγκάστηκε να κλείσει λόγω της πυρκαγιάς τον Ιούνιο, το Freeport, υπεύθυνο για το 20% περίπου των συνολικών εξαγωγών LNG από τις Ηνωμένες Πολιτείες και με έσοδα 35 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2022, εξυπηρέτησε καλά την Ευρώπη όπως έμοιαζε η ήπειρος για να καταπνίξει μια αυξανόμενη ενεργειακή κρίση αυτόν τον χειμώνα.

Η επιστροφή του Freeport LNG πρόκειται να αμβλύνει περαιτέρω τις ανησυχίες σχετικά με την προσφορά LNG στην Ευρώπη, η οποία έχει διαχειριστεί καλά την προσφορά και τη ζήτηση φυσικού αερίου αυτό το χειμώνα, κυρίως λόγω μακρών περιόδων ήπιου καιρού και χαμηλότερης κατανάλωσης λόγω της καταστροφής της ζήτησης στη βιομηχανία και της εξοικονόμησης ενέργειας από νοικοκυριά. 


Από το oilprice.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου