Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

Τα μεγάλα ιδιωτικά διυλιστήρια της Κίνας θα διατηρήσουν την παραγωγή σε υψηλά επίπεδα έως τον Απρίλιο καθώς βελτιώνονται τα περιθώρια

 




Τα μεγάλα ιδιωτικά διυλιστήρια της Κίνας αναμένεται να λειτουργήσουν με πλήρεις ρυθμούς επεξεργασίας ή υψηλότερα μέχρι τον Απρίλιο, καθώς τα περιθώρια κέρδους τους έχουν βελτιωθεί μετά την άρση των περιορισμών για τον COVID-19, δήλωσαν αξιωματούχοι της εταιρείας την..

Τετάρτη.

Η άνοδος της ζήτησης αργού στις Zhejiang Petrochemical (ZPC) και Hengli Petrochemical, που αντιπροσωπεύουν το 6,5% της ικανότητας διύλισης της Κίνας , θα αυξήσει τις εισαγωγές αργού από τον κορυφαίο εισαγωγέα στον κόσμο, με τους όγκους να αναμένεται να φτάσουν σε επίπεδα ρεκόρ φέτος και να στηρίξουν τις παγκόσμιες τιμές.

Το διυλιστήριο 800.000 βαρελιών ημερησίως (bpd) της ZPC στην πόλη Zhoushan αύξησε το ρυθμό λειτουργίας του στο 100% τον Φεβρουάριο, δήλωσε αξιωματούχος της εταιρείας, προσθέτοντας ότι οι ρυθμοί λειτουργίας δεν πρέπει να είναι "κάτω από αυτό τώρα".

Το διυλιστήριο 400.000 bpd της Hengli στην πόλη Dalian λειτουργεί με ποσοστό 107% έως 108%, δήλωσε αξιωματούχος της εταιρείας.

Η υψηλότερη παραγωγή καυσίμου από αυτές θα μπορούσε να αντισταθμίσει την αναμενόμενη πτώση των προμηθειών από την προγραμματισμένη συντήρηση από κρατικές μεγάλες εταιρείες τον Απρίλιο και τον Μάιο, δήλωσαν οι έμποροι.

Τόσο η ZPC όσο και η Hengli είναι οι κορυφαίοι παραγωγοί πολυεστέρων της Κίνας και τα φυτά τους παράγουν μεγάλες ποσότητες παραξυλενίου (PX), μιας πρώτης ύλης για πλαστικά μπουκάλια και συνθετικές ίνες.

Τα περιθώρια για την παραγωγή PX από νάφθα έχουν βελτιωθεί, αυξάνοντας κατά τουλάχιστον 100 δολάρια ο τόνος στα τέλη Μαρτίου, σε σύγκριση με τα τέλη Φεβρουαρίου, δήλωσε αναλυτής συναλλαγών.

Οι Κινέζοι αγοραστές πετροχημικών, συμπεριλαμβανομένων των ZPC και Hengli, μείωσαν τις εισαγωγές πρόσφατα καθώς αυξάνουν την παραγωγή τους, δήλωσε ένας μεσίτης πετροχημικών με έδρα τη Σιγκαπούρη.

Ωστόσο, η νέα νεοσύστατη εταιρεία Shenghong Petrochemical λειτουργεί το CDU 320.000 bpd κάτω από τα πλήρη επιτόκια λόγω προβλημάτων παραγωγής στη μονάδα αναμόρφωσής της, ανέφεραν δύο πηγές.

Ένας γραμματέας του διοικητικού συμβουλίου της Shenghong δήλωσε την Τρίτη την περασμένη εβδομάδα ότι η εταιρεία δεν είχε υποστεί κανένα ατύχημα, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει εάν υπήρξαν αλλαγές στους ρυθμούς λειτουργίας.

Μεταξύ των διυλιστηρίων, μόνο η ZPC έχει ποσοστώσεις για εξαγωγή διυλισμένων προϊόντων και εκτιμάται ότι εξάγει 120.000 τόνους βενζίνης τον Απρίλιο σε σύγκριση με καμία εξαγωγή βενζίνης τον Μάρτιο, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε η εταιρεία συμβούλων Longzhong.

 (Reuters) 

 Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου