Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

Η Αυστραλία οδεύει για δεύτερη χρονιά εισαγωγών ρεκόρ βενζίνης και ντίζελ





 Οι εισαγωγές βενζίνης και ντίζελ της Αυστραλίας αναμένεται να αυξηθούν κατά 2% για να σημειώσουν ρεκόρ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά λόγω της πτώσης της εγχώριας παραγωγής και της οικονομικής ανάκαμψης μετά την COVID-19 που ενισχύει τη..

ζήτηση καυσίμων, δήλωσαν έμποροι, αναλυτές και πηγή του κλάδου .

Βραχυπρόθεσμα, οι εισαγωγές βενζίνης πρόκειται να εκτοξευθούν λόγω μιας διακοπής περίπου πέντε εβδομάδων σε μονάδα παραγωγής βενζίνης στο διυλιστήριο Lytton της Ampol στο Μπρίσμπεϊν, ακολουθούμενες από εργασίες συντήρησης τον Μάιο στο διυλιστήριο της Viva Energy κοντά στη Μελβούρνη.

Αυτό αποτελεί μια ευκαιρία για τους πωλητές στη Σιγκαπούρη και τη Νότια Κορέα, των οποίων οι προμήθειες αποτελούν περίπου το ήμισυ των συνολικών εισαγωγών πετρελαίου της Αυστραλίας και σχεδόν το 80% των αγορών βενζίνης, έδειξαν στοιχεία από τις Wood Mackenzie και Rystad Energy.

Η αυξανόμενη όρεξη της Αυστραλίας για εισαγωγές βενζίνης, μετά το κλείσιμο δύο διυλιστηρίων το 2021, είναι πιθανό να συμβάλει στην ενίσχυση των ασιατικών περιθωρίων διύλισης , τα οποία έχουν ήδη υπερδιπλασιαστεί μέχρι στιγμής φέτος.

 (Reuters) 

Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου