Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023

Το κινεζικό διυλιστήριο Chambroad θα ξεκινήσει μονάδας διύλισης ασφάλτου

 







Η κινεζική Chambroad Petrochemicals πρόκειται να ξεκινήσει τη λειτουργία μιας μονάδας διύλισης στη νότια επαρχία Χαϊνάν τον Μάιο για την παραγωγή κυρίως πίσσας με στόχο την εξαγωγή του υλικού που χρησιμοποιείται για την ασφαλτόστρωση δρόμων, δήλωσε στο Reuters ο πρόεδρος του..

ανεξάρτητου διυλιστηρίου.

Η Chambroad είναι ένα από τα περίπου 60 ανεξάρτητα διυλιστήρια στον κόμβο διύλισης της επαρχίας Shandong, μια βιομηχανία που αντιμετωπίζει αυξανόμενες προκλήσεις από την υπερπροσφορά καυσίμων, τον ανταγωνισμό από νέα μεγάλα εργοστάσια και τον αυξανόμενο ρυθμιστικό έλεγχο.

Η Chambroad αγόρασε τις εγκαταστάσεις στο Χαϊνάν για περίπου 218,5 εκατ. δολάρια στα τέλη του 2021 από την Shandong High-Speed ​​Group, μια κρατική εταιρεία κατασκευής και εκμετάλλευσης οδών ταχείας κυκλοφορίας, δήλωσε στο Reuters ο πρόεδρος Λουάν Μπο την Παρασκευή.

Το εργοστάσιο, το οποίο μπορεί να επεξεργάζεται τέσσερα εκατομμύρια τόνους πρώτης ύλης ετησίως, βρίσκεται στο λιμάνι Yangpu του Hainan. Το Πεκίνο όρισε τη νησιωτική επαρχία ως ζώνη ελεύθερων συναλλαγών το 2018.

Η νέα εγκατάσταση θα ενισχύσει την ικανότητα παραγωγής ασφάλτου της Chambroad από τρία εκατομμύρια σε πέντε εκατομμύρια τόνους ετησίως, καθιστώντας την τον μοναδικό μεγαλύτερο παραγωγό του υλικού στην Κίνα.

Η Chambroad στοχεύει να επωφεληθεί από την αναμενόμενη αύξηση της ζήτησης καθώς η Κίνα επεκτείνει τις δαπάνες υποδομής για να τονώσει την οικονομία της, με το βλέμμα επίσης να εξάγει μέρος της πίσσας σε χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας όπως το Βιετνάμ, είπε ο Luan.

«Ελπίζουμε να αναπτύξουμε περαιτέρω την επιχειρηματική μας δύναμη επεκταίνοντας στην αγορά του εξωτερικού, αξιοποιώντας την κυβερνητική πολιτική για την οικοδόμηση του Χαϊνάν σε ζώνη ελεύθερων συναλλαγών και την εγγύτητά του με την αγορά της νοτιοανατολικής Ασίας», είπε.

Η Chambroad ελπίζει ότι το Πεκίνο θα της επιτρέψει να εισάγει αργό πετρέλαιο για το νέο εργοστάσιο χωρίς να απαιτεί ποσοστώσεις, είπε ο Luan. Εναλλακτικά, σχεδιάζει να επεξεργάζεται βαριές πρώτες ύλες, όπως μείγμα ασφάλτου και πετρελαίου εσωτερικής καύσης, ή μαζούτ, είπαν αξιωματούχοι της εταιρείας ξεχωριστά στο Reuters.

Το Πεκίνο από το 2021 έχει περιορίσει τις εισαγωγές αργού από ανεξάρτητα διυλιστήρια, γνωστά ως τσαγιέρες, για να περιορίσει την ικανότητα διόγκωσης που ξεπερνά τη ζήτηση, αναγκάζοντας ορισμένα εργοστάσια να εξασφαλίσουν άλλες πρώτες ύλες.

Το εργοστάσιο Yangpu βρίσκεται δίπλα σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης πετρελαίου και λιμένων που διαχειρίζεται η State Development and Investment Corp, καθώς και ένα συγκρότημα διυλιστηρίων που διαχειρίζεται το κρατικό διυλιστήριο Sinopec Cor


 (Reuters) 

Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου