Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023

Η S-Oil της Νότιας Κορέας αναμένει ότι τα περιφερειακά περιθώρια διύλισης θα παραμείνουν υψηλά το 2023




Η S-Oil της Νότιας Κορέας δήλωσε την Τετάρτη ότι βλέπει τα περιφερειακά περιθώρια διύλισης το 2023 να παραμένουν υψηλά σε σχέση με τα προ του 2022 επίπεδα, αν και η εταιρεία σημείωσε ζημιά το τέταρτο τρίμηνο του 2022 λόγω της πτώσης των τιμών του πετρελαίου κατά τη..

διάρκεια της περιόδου.

Η εταιρεία αναμένει ότι «τα περιφερειακά περιθώρια διύλισης θα διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα το 2023 σε σχέση με τα προ του 2022 επίπεδα εν μέσω συνεχιζόμενων ελλείψεων  διυλιστηρίων  , παρά τα δεινά στην αύξηση της ζήτησης» σε μια δήλωση κερδών.

Το διυλιστήριο, του οποίου ο μεγαλύτερος μέτοχος είναι η Saudi Aramco, πρόσθεσε ότι αναμένει την απαγόρευση εισαγωγής ρωσικών διυλισμένων προϊόντων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την ανάκαμψη της εγχώριας ζήτησης της Κίνας μετά το άνοιγμα και την παγκόσμια ζήτηση καυσίμων αεροσκαφών για να υποστηρίξει επιπλέον τα περιθώρια διύλισης για το 2023.

Ωστόσο, η εταιρεία σημείωσε λειτουργική ζημία 157 B won (127,38 δολ. δολ.) το τέταρτο τρίμηνο, ταλαντευόμενη σε ζημιές από ένα χρόνο νωρίτερα, λόγω της εφάπαξ επίπτωσης από την εταιρεία που σημείωσε ζημία 433,8 B won στα αποθέματά της μετά την πτώση των τιμών του πετρελαίου κατά τη διάρκεια της περιόδου.

Οι σταθερές συνεισφορές από τα περιθώρια διύλισης και λιπαντικών συνεχίστηκαν κατά τη διάρκεια της περιόδου, πρόσθεσε στην κατάσταση κερδών.

Για την περίοδο Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου, το διυλιστήριο λειτουργούσε τις μονάδες απόσταξης αργού στο διυλιστήριό του 669.000 βαρελιών την ημέρα (bpd)  στη  νοτιοανατολική πόλη Ulsan στο 93,8% της παραγωγικής ικανότητας, από 91,6% το προηγούμενο τρίμηνο.

Το διυλιστήριο είπε ότι σχεδιάζει να πραγματοποιήσει συντήρηση για τη μονάδα Νο.3 ακατέργαστης απόσταξης (CDU) και Νο. 2 ρευστοποιημένες καταλυτικές κροτίδες υπολειμμάτων (RFCC) το 2023.

Οι μετοχές αυξήθηκαν κατά 0,57% στις 0048 GMT, έναντι της άνοδος της ευρύτερης αγοράς κατά 0,76%.

Τον Νοέμβριο, η Saudi Aramco, ο μεγαλύτερος μέτοχος της S-Oil, ανακοίνωσε ένα έργο 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή ενός συγκροτήματος διύλισης στη νοτιοανατολική πόλη Ulsan, το οποίο μπορεί να παράγει έως και 3,2 MMt πετροχημικών ετησίως.


 (Reuters) 


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου