Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023

Η LyondellBasell θα λειτουργήσει με 85% το διυλιστήριο του Χιούστον το πρώτο τρίμηνο

 



Η Lyondell Basell Industries δήλωσε την Παρασκευή ότι σχεδιάζει να λειτουργήσει το  διυλιστήριο πετρελαίου της στο Χιούστον , το οποίο έχει προγραμματιστεί να κλείσει μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, στο 85% περίπου της παραγωγικής ικανότητας των 263.776 bpd κατά το πρώτο τρίμηνο.

Κατά τη διάρκεια...

τηλεδιάσκεψης την Παρασκευή για να συζητηθούν τα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου, η Kimberly Foley, εκτελεστική αντιπρόεδρος διύλισης , είπε ότι η εταιρεία αξιολογεί το πιο αποτελεσματικό σενάριο για να κλείσει οριστικά το  διυλιστήριο  στα τέλη του τρέχοντος έτους.

"Εργαζόμαστε μέσα από τα λεπτομερή σχέδια για το πώς να το κάνουμε αυτό", είπε ο Foley."

Η Lyondell ανακοίνωσε πέρυσι ότι το  διυλιστήριο  θα κλείσει οριστικά μέχρι τα τέλη του 2023. Επέλεξε να κλείσει το  διυλιστήριο , το οποίο δεν είναι πλέον απαραίτητο για την παραγωγή πρώτης ύλης για τις μονάδες παραγωγής πλαστικών της, αφού δεν κατάφερε να βρει αγοραστή.

Η εταιρεία είπε ότι το  διυλιστήριο  λειτούργησε στο 85% της δυναμικότητας το τέταρτο τρίμηνο του 2022 λόγω της παύσης λειτουργίας του εργοστασίου στις 23 Δεκεμβρίου λόγω ψυχρού καιρού και άλλων απρογραμμάτιστων διακοπών νωρίτερα το τρίμηνο.

Ο Φόλεϊ είπε ότι το spread 2-1-1 για το αργό πετρέλαιο των Μάγια έχει αυξηθεί στα 50 δολάρια το βαρέλι το πρώτο τρίμηνο του 2023, από 48 δολάρια το βαρέλι το τέταρτο τρίμηνο πέρυσι.

Ο Foley επαίνεσε επίσης τους υπαλλήλους του  διυλιστηρίου  για τις επιδόσεις τους στην ασφάλεια πέρυσι.

«Θα ήθελα να αναγνωρίσω την ομάδα μας στο  διυλιστήριο  γιατί ολοκλήρωσε τη χρονιά με μηδενικούς τραυματισμούς το 2022», είπε ο Φόλεϊ. «Είναι η πρώτη φορά που επιτυγχάνεται τέτοιο ρεκόρ στα 104 χρόνια ιστορίας αυτής της εγκατάστασης». 


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου