Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023

Η Indian Oil υπογράφει μνημόνιο συνεργασίας με τη LanzaJet για βιώσιμα αεροπορικά καύσιμα

 



Η Indian Oil Corporation Ltd. (IndianOil), η κορυφαία εταιρεία στον τομέα της Ενέργειας της Ινδίας σύναψε μνημόνιο συμφωνίας (MoU) με τη LanzaJet, μια κορυφαία εταιρεία τεχνολογίας βιώσιμων καυσίμων και παραγωγό βιώσιμων καυσίμων, για να διερευνήσει την ανάπτυξη παραγωγής βιώσιμων..

καυσίμων αεροσκαφών (SAF) στην Ινδία. Αυτή η συνεργασία θα ενισχύσει τη μετάβαση της Ινδίας σε καθαρότερα καύσιμα και θα βοηθήσει στην επίτευξη του στόχου της χώρας για τη μείωση του άνθρακα. Η συμφωνία υπεγράφη από τον κ. Santanu Gupta, Εκτελεστικό Διευθυντή (Alternate Energy & Sustainable Development) και τον κ. Jimmy Samartzis, CEO LanzaJet κατά τη διάρκεια της India Energy Week στο Bengaluru της Ινδίας, παρουσία του Shri Hardeep Singh Puri, αξιότιμου υπουργού P&NG και H&UA, Shri. Shrikant Madhav Vaidya, Πρόεδρος της IndianOil και ανώτεροι αξιωματούχοι της IndianOil και της LanzaJet.

Κατά τη διάρκεια της τελετής υπογραφής του Μνημονίου, ο Πρόεδρος της IndianOil δήλωσε: «Η IndianOil είναι ο ηγέτης στον τομέα των αεροπορικών καυσίμων της Ινδίας και καθώς προχωράμε στην πορεία προς επίτευξη καθαρών μηδενικών λειτουργικών εκπομπών έως το 2046, στοχεύουμε να ενισχύσουμε το καλάθι μας με καύσιμα χαμηλότερης περιεκτικότητας σε άνθρακα και αυτή η συνεργασία θα είναι ένα ακόμη βήμα προς αυτή την κατεύθυνση που θα επιταχύνει τη δέσμευση της Ινδίας να γίνει Net Zero έως το 2070. Η δημιουργία ενός οικοσυστήματος SAF στην Ινδία θα βοηθήσει στην επιτάχυνση της ενεργειακής μετάβασης και αυτό θα διασφάλιζε την ηγετική μας θέση και στον τομέα των βιώσιμων καυσίμων».

Η IndianOil είναι η ναυαρχίδα εθνική εταιρεία πετρελαίου της Ινδίας που δραστηριοποιείται σε όλη την αλυσίδα αξίας υδρογονανθράκων, π.χ. διύλιση , μεταφορά αγωγών, παραγωγή αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου, μάρκετινγκ φυσικού αερίου και εναλλακτικές πηγές ενέργειας. Ως ταχέως αναπτυσσόμενη χώρα, η ενεργειακή μετάβαση της Ινδίας θα παίξει καθοριστικό ρόλο στις παγκόσμιες αγορές ενέργειας. Η IndianOil υιοθετεί προσπάθειες μετριασμού, όπως εναλλακτικές λύσεις βιώσιμων καυσίμων για την περαιτέρω προώθηση των φιλόδοξων στόχων της χώρας για καθαρή ενέργεια.

Η LanzaJet είναι μια κορυφαία εταιρεία τεχνολογίας βιώσιμων καυσίμων αφιερωμένη στην επιτάχυνση της ενεργειακής μετάβασης, αγκαλιάζοντας την κυκλική οικονομία.

«Ως ένα από τα μεγαλύτερα πληθυσμιακά κέντρα στον κόσμο που γνωρίζει ταχεία αύξηση της κατανάλωσης ενέργειας και των ταξιδιών, η Ινδία είναι μια κρίσιμης σημασίας αγορά καθώς ο κόσμος μας αντιμετωπίζει προκλήσεις ενεργειακής ασφάλειας, κλιματικής αλλαγής και οικονομικής ανάπτυξης», δήλωσε ο Τζίμι Σαμαρτζής, Διευθύνων Σύμβουλος της LanzaJet. «Η συνεργασία μας με την Indian Oil Corporation είναι το κλειδί για την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές της αεροπορικής βιομηχανίας, επιτρέποντας σε αυτήν την περιοχή του κόσμου να έχει αυξημένη πρόσβαση σε βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις καυσίμων μέσω της τεχνολογίας αλκοόλ-προς-τζετ που χρησιμοποιεί ινδικά απόβλητα και πηγές αιθανόλης».

Το ΜΣ μεταξύ της LanzaJet και της IndianOil δημιουργεί μια συνεργασία για την επιδίωξη παραγωγής SAF μεγάλης χωρητικότητας στην Ινδία χρησιμοποιώντας την κορυφαία και αποδεδειγμένη τεχνολογία Alcohol-to-Jet (ATJ) της LanzaJet. Η συνεργασία θα επιτρέψει αυξημένη πρόσβαση και υιοθέτηση βιώσιμων καυσίμων στην Ινδία, ενεργοποιώντας νέα τεχνολογία για την επέκταση των προσπαθειών μετριασμού των εκπομπών. Η LanzaJet και η IndianOil εργάζονται για τη στρατηγική επέκταση της συνεργασίας με μια Κοινοπραξία (JV) στην Ινδία για την ανάπτυξη της τεχνολογίας LanzaJet ATJ.


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου