Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου 2023: μια ευκαιρία να επικεντρωθούμε στον καρκίνο που σχετίζεται με την εργασία

 



Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 4 Φεβρουαρίου, μας προσκαλεί να ευαισθητοποιηθούμε και να αναλάβουμε δράση για έναν κόσμο λιγότερο επιβαρυμένο από τον καρκίνο. Ο EU-OSHA έχει δεσμευτεί σοβαρά να συμμετάσχει στον αγώνα κατά του καρκίνου, της πρώτης αιτίας θανάτων που σχετίζονται με την εργασία στην ΕΕ.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, η έρευνα πεδίου για την έκθεση των εργαζομένων του EU-OSHA για τον..

εντοπισμό παραγόντων κινδύνου καρκίνου στην εργασία ολοκληρώνεται αυτόν τον μήνα και τα πρώτα αποτελέσματα πρόκειται να ανακοινωθούν αργότερα μέσα στο έτος. Η έρευνα επιδιώκει να παράσχει πληροφορίες για τη βελτίωση της προστασίας από επικίνδυνες ουσίες και θα μπορούσε να συμβάλει στην ενημέρωση της νομοθεσίας της ΕΕ.

Δείτε το ενημερωτικό δελτίο του EU-OSHA για τις καρκινογόνες ουσίες στην εργασία και τα πολύγλωσσα ενημερωτικά δελτία για τις καρκινογόνες ουσίες και διεργασίες, που δημοσιεύονται στο πλαίσιο του Οδικού Χάρτη για τα καρκινογόνα , μια πρωτοβουλία που υποστηρίζει ενεργά ο EU-OSHA.

Παρακολουθήστε την πρόσφατη ταινία Napo «Κρυφοί δολοφόνοι» για να ευαισθητοποιήσετε σχετικά με τους κινδύνους των καρκινογόνων που παράγονται από τη διαδικασία και πώς να τους αποτρέψετε.

Μάθετε για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου και όλες τις δραστηριότητες εκστρατείας για να γεφυρωθεί το χάσμα στη φροντίδα του καρκίνου .


Από το osha.europa.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου