Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023

CEO Naftogaz: Σύντομα θα βγούμε από το καθεστώς χρεοκοπίας

 



Ο διευθύνων σύμβουλος της ουκρανικής Naftogaz δήλωσε ότι η εταιρεία εργάζεται προς την κατεύθυνση της γρήγορης επίλυσης των προβλημάτων χρεοκοπίας της.

Ο Oleksiy Chernyshov δήλωσε στον..

Hadley Gamble του CNBC στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, ότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο για να επαναφέρει την εταιρεία σε τροχιά.

"Μέχρι το τέλος αυτού του μήνα, σχεδιάζουμε την επίτευξη συναίνεσης με τους ομολογιούχους μας για την αναδιάρθρωση", δήλωσε ο Chernyshov.

"Αυτό συμβαίνει τώρα αρκετά εντατικά. Το σχέδιό μου εντός δύο εβδομάδων είναι να ολοκληρώσουμε αυτή τη διαδικασία", πρόσθεσε.

Πέρυσι, η εταιρεία δήλωσε ότι η προθεσμία για τις πληρωμές στους κατόχους ευρωομολόγων της Naftogaz έληξε στις 26 Ιουλίου χωρίς να πραγματοποιηθεί πληρωμή.

"Καθώς αυτή η αδυναμία εκπλήρωσης των υποχρεώσεων της σε ευρωομόλογο στερεί ουσιαστικά από τη Naftogaz την πρόσβαση στις διεθνείς κεφαλαιαγορές, το Υπουργικό Συμβούλιο ως υπεύθυνο μέρος αναλαμβάνει τώρα την πλήρη ευθύνη για την εξεύρεση των κεφαλαίων που απαιτούνται για την εισαγωγή φυσικού αερίου για την περίοδο θέρμανσης 2022-2023", ανέφερε η εταιρεία.

Ο Chernyshov δήλωσε ότι ως διευθύνων σύμβουλος της Naftogaz η ευθύνη του είναι να διασφαλίσει την παραγωγή φυσικού αερίου στη χώρα, "που σημαίνει διευκόλυνση και παρακίνηση των ιδιωτών παραγωγών να παράγουν περισσότερο και αυτό κάνουμε", σημείωσε.


Από το energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου