Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023

Ανακάμπτουν οι Φορτώσεις Αργού Από τα Ρωσικά Λιμάνια στη Βαλτικ




 Οι φορτώσεις βαθμού αργού πετρελαίου ποικιλίας Urals και KEBCO από τα λιμάνια της Ρωσίας στη Βαλτική το διάστημα από 1η έως 20 Ιανουαρίου ενδέχεται να αυξηθούν κατά 50% περίπου σε σύγκριση με την ίδια περίοδο τον Δεκέμβριο καθώς έχουν μειωθεί τα..

ζητήματα τα σχετικά με τους ναύλους, όπως αναφέρουν traders αλλά και όπως δείχνουν οι υπολογισμοί του Reuters

Έτσι, οι συνολικές φορτώσεις αργού από το Primorsk και την Ust-Luga τον Ιανουάριο θα ξεπεράσουν τους 6,0 εκατομμύρια τόνους και ενδέχεται να φτάσουν τους 6,5 εκατομμύρια τόνους, από 4,7 εκατομμύρια τόνους που φορτώθηκαν τον Δεκέμβριο, ανέφεραν οι εν λόγω traders, όπως μεταδίδει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Επιπλέον, στα συγκεκριμένα λιμάνια έχουν φορτωθεί περίπου 300.000 τόνοι αργού πετρελαίου που καλύπτουν το πλάνο εξαγωγών του Δεκεμβρίου, προσθέτουν πηγές του Reuters.

Οι φορτώσεις αργού τύπου Urals, KEBCO και Siberian Light από το ρωσικό λιμάνι του Νοβοροσίσκ στη Μαύρη Θάλασσα τον Ιανουάριο υπολογίζονται σε 2,18 εκατομμύρια τόνους, ελαφρώς κάτω από τους 2,24 εκατομμύρια τόνους όπως προέβλεπε το πλάνο του Δεκεμβρίου.

Ας σημειωθεί, επίσης, ότι το Καζακστάν άλλαξε το όνομα του πετρελαίου που εξάγει μέσω των ρωσικών θαλάσσιων λιμανιών σε Kazakhstan Export Blend Crude Oil (KEBCO) για να το διαχωρίσει από το πετρέλαιο καταγωγής Ρωσίας, προκειμένου να αποφευχθούν οι κίνδυνοι κυρώσεων και τα προβλήματα με τη χρηματοδότηση


Από το energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου