Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023

Το μεγαλύτερο διυλιστήριο του Βιετνάμ θα διορθώσει τη μονάδα RFCC που παρουσιάζει διαρροές έως τις 15 Ιανουαρίου

 





Το μεγαλύτερο  διυλιστήριο  πετρελαίου του Βιετνάμ θα ολοκληρώσει τις επισκευές που απαιτούνται για την επίλυση ενός τεχνικού προβλήματος στη μονάδα υπολειμματικής καταλυτικής πυρόλυσης ..

ρευστού (RFCC) έως τις 15 Ιανουαρίου, δύο  διυλιστήρια  την Τρίτη.

 Η Nghi Son Refinery  and Petrochemical με 200.000 βαρέλια την ημέρα είχε διαρροή στη μονάδα RFCC, δήλωσε η κυβέρνηση την Παρασκευή, προσθέτοντας ότι το πρόβλημα θα μειώσει την παραγωγή του  διυλιστηρίου κατά 20%-25%.

Η Nghi Son, η οποία καλύπτει περισσότερο το ένα τρίτο των αναγκών πετρελαίου του Βιετνάμ, είναι ένα από τα δύο μόνο διυλιστήρια πετρελαίου στη χώρα.

«Θα επανεκκινήσουμε τη μονάδα αμέσως μετά», είπε μια από τις πηγές σχετικά με τις επισκευές, αρνούμενη να κατονομαστεί επειδή δεν είχαν εξουσιοδότηση να μιλήσουν στα μέσα ενημέρωσης.

Το Reuters ανέφερε για πρώτη φορά τη διακοπή λειτουργίας της μονάδας στα τέλη του περασμένου μήνα.

«Το  διυλιστήριο  θα λειτουργεί στο 100% έως 110% της δυναμικότητάς του για να αντισταθμίσει το έλλειμμα», πρόσθεσε η ίδια πηγή. Η πληροφορία επιβεβαιώθηκε από δεύτερη πηγή.

 Το διυλιστήριο  Nghi Son ανήκει κατά 35,1% στην Idemitsu Kosan Co της Ιαπωνίας, το 35,1% στην Kuwait Petroleum, το 25,1% στην κρατική εταιρεία πετρελαίου του Βιετνάμ PetroVietnam και κατά 4,7% στην Mitsui Chemicals Inc.

 (Reuters) 


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου