Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022

Η TotalEnergies αποφασίζει να αποσύρει τους διευθυντές της από τη Novatek

 



Εκτός από τις αρχές συμπεριφοράς που ορίστηκαν για τις δραστηριότητές της σε σχέση με τη Ρωσία, που δημοσιεύθηκαν στις 22 Μαρτίου 2022, η TotalEnergies άρχισε σταδιακά να αποσύρεται από τα ρωσικά περιουσιακά της στοιχεία, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι θα..

συνεχίσει να προμηθεύει αέριο στην Ευρώπη. 

Η TotalEnergies κατέχει μερίδιο 19,4% στην εταιρεία Novatek, μερίδιο που δεν μπορεί να πουλήσει με βάση τις ισχύουσες συμφωνίες των μετόχων, καθώς απαγορεύεται στην TotalEnergies να πουλήσει οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο σε έναν από τους βασικούς μετόχους της Novatek που τελεί υπό κυρώσεις.

Ενόψει των ευρωπαϊκών κυρώσεων που ισχύουν από την αρχή του πολέμου, οι δύο διευθυντές που εκπροσωπούν την TotalEnergies στο διοικητικό συμβούλιο της Novatek οδηγούνται σε αποχή από την ψηφοφορία στις συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου αυτής της εταιρείας, ιδίως για οικονομικά θέματα. Ως εκ τούτου, δεν είναι πλέον σε θέση να εκτελούν πλήρως τα καθήκοντά τους στο διοικητικό συμβούλιο, κάτι που μπορεί να αποτελέσει ζήτημα για τη διακυβέρνηση αυτής της εταιρείας. 

Υπό αυτές τις συνθήκες, το Διοικητικό Συμβούλιο της TotalEnergies αποφάσισε να αποσύρει τους εκπροσώπους της Εταιρείας από το διοικητικό συμβούλιο της PAO Novatek με άμεση ισχύ. 

Ως αποτέλεσμα, τα κριτήρια για σημαντική επιρροή δεν πληρούνται πλέον κατά την έννοια των λογιστικών κανονισμών που ισχύουν για την Εταιρεία, η TotalEnergies δεν θα αντιπροσωπεύει πλέον το μερίδιο 19,4% της Novatek στους λογαριασμούς της Εταιρείας. 

Αυτό θα οδηγήσει σε απομείωση περίπου 3,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων στους λογαριασμούς για το 4ο τρίμηνο του 2022. Επιπλέον, η TotalEnergies δεν θα κρατά πλέον αποθεματικά για το ενδιαφέρον της στη Novatek, με αντίκτυπο στα αναφερόμενα αποδεδειγμένα αποθεματικά της Εταιρείας στο τέλος του 2021 των 1,7 Β βαρελιών. Ωστόσο, η διάρκεια ζωής των αποδεδειγμένων αποθεμάτων της Εταιρείας θα παραμείνει πάνω από 11 χρόνια παραγωγής.


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου