Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022

Phillips 66 ενίσχυση των δαπανών για χημικά και ανανεώσιμα καύσιμα

 



Η αμερικανική εταιρεία διύλισης πετρελαίου Phillips 66 θα αυξήσει τις δαπάνες για νέα έργα το επόμενο έτος κατά περίπου 6%, επενδύοντας περισσότερα σε ανανεώσιμα καύσιμα και επιχειρήσεις αγωγών.

Οι συνολικές κεφαλαιουχικές δαπάνες το επόμενο έτος θα είναι περίπου 3,14 δισεκατομμύρια δολάρια, από 2,97 δισεκατομμύρια δολάρια που είχαν..

προϋπολογιστεί φέτος, με αυξήσεις για ένα νέο εργοστάσιο πλαστικών και για τη μετατροπή ενός διυλιστηρίου για παραγωγή ντίζελ και βενζίνης από ζωικά λίπη και μαγειρικό λάδι.

Οι ενεργειακές εταιρείες ενισχύουν σταθερά τις επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και καύσιμα με χαμηλές εκπομπές άνθρακα εν μέσω πιέσεων από κυβερνήσεις και ακτιβιστές για το κλίμα. Η ExxonMobil Corp. και η Chevron Corp αυτήν την εβδομάδα δήλωσαν ότι θα αυξήσουν τις δαπάνες το επόμενο έτος σε επιχειρήσεις με χαμηλότερες εκπομπές άνθρακα.

Οι δαπάνες της Phillips για έργα διύλισης θα αυξηθούν στα 1,12 δισεκατομμύρια δολάρια, από τα 896 εκατομμύρια δολάρια που είχαν προϋπολογιστεί για φέτος. Ο προϋπολογισμός της για την CP Chemical, μια κοινοπραξία 50/50 με τη Chevron, θα αυξηθεί κατά 29% εν μέσω εργασιών για ένα νέο εργοστάσιο πολυμερών. Η Phillips είπε ότι η κατανομή κεφαλαίου είναι συνεπής με τη δέσμευσή της να διατηρήσει έναν ετήσιο προϋπολογισμό $2-B έως το 2024, εξαιρουμένων των κοινοπραξιών της.

Συμπεριλαμβανομένου του αναλογικού μεριδίου της εταιρείας στις κεφαλαιουχικές δαπάνες που σχετίζονται με τις κοινοπραξίες CPChem και WRB, το συνολικό κεφαλαιακό πρόγραμμα της Phillips για το 2023 προβλέπεται να είναι 3,14 δισ. $.


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου