Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022

Η Chevron αναφέρει τα δεύτερα υψηλότερα τριμηνιαία κέρδη της ποτέ

 




Η αμερικανική πετρελαϊκή εταιρεία Chevron (NYSE:CVX) εντάχθηκε στο πλήθος κερδών της βιομηχανίας πετρελαίου και φυσικού αερίου για το τρίμηνο, ξεπερνώντας εύκολα τις εκτιμήσεις κερδών των αναλυτών.

Για το τρίτο τρίμηνο, η Chevron Corp κατέγραψε το δεύτερο υψηλότερο τριμηνιαίο κέρδος ποτέ λόγω της αυξημένης ζήτησης πετρελαίου και φυσικού αερίου και της ..

αυξημένης παραγωγής στις ΗΠΑ.

Τα καθαρά κέρδη της Chevron για το τρίμηνο εκτινάχθηκαν στα 11,2 δισεκατομμύρια δολάρια, ή 5,78 δολάρια ανά μετοχή, σχεδόν διπλάσια από τα καθαρά κέρδη που καταγράφηκαν το τρίτο τρίμηνο του 2021 και ξεπερνώντας εύκολα τις εκτιμήσεις των αναλυτών που το είδαν στα 4,86 ​​δολάρια.

Οι ταμειακές ροές της Chevron από τις δραστηριότητες αυξήθηκαν στα 15,3 δισεκατομμύρια δολάρια για το τρίμηνο και η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Permian για το τρίμηνο σημείωσε τριμηνιαίο ρεκόρ στα 700.000 boepd. Πρόκειται για αύξηση 12% από το τρίτο τρίμηνο του 2021 και αύξηση 8.000 boepd από το προηγούμενο τρίμηνο.

Ωστόσο, η παγκόσμια παραγωγή της Chevron για τους πρώτους εννέα μήνες του έτους μειώθηκε στα 2,993 εκατομμύρια boepd, από 3,093 εκατομμύρια boepd τους πρώτους εννέα μήνες του 2021.

Τα λειτουργικά κέρδη της Chevron για τις δραστηριότητές της στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο σημείωσαν τεράστια αύξηση 81%, φθάνοντας τα 9,3 δισεκατομμύρια δολάρια για το τρίμηνο. Ο τομέας διύλισης είδε τα λειτουργικά του κέρδη σχεδόν να διπλασιάζονται στα 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια, με τις πωλήσεις προϊόντων διύλισης να αυξάνονται κατά 5% από ένα χρόνο πριν, φθάνοντας τα 1,25 εκατομμύρια bpd.

Η Chevron σημείωσε τα υψηλότερα τριμηνιαία κέρδη της το δεύτερο τρίμηνο , χάρη στις υψηλές τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου και στις στενές αγορές καυσίμων που οδήγησαν σε πολυετή υψηλά περιθώρια διύλισης.

Οι επιδόσεις της Chevron στο τρίτο τρίμηνο είναι παρόμοιες με άλλες μεγάλες εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου που επωφελήθηκαν από τις στενές αγορές καθ' όλη τη διάρκεια του τριμήνου, που τροφοδοτήθηκαν εν μέρει από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και σχεδιάζει να απαγορεύσει το ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο σε μια εποχή που η Ευρώπη είχε ήδη επικίνδυνα χαμηλά αποθέματα.

Η ομότιμη εταιρεία της Chevron στις ΗΠΑ, Exxon, παρουσίασε επίσης τα κέρδη της στο τρίτο τρίμηνο την Παρασκευή, επιδεικνύοντας τα υψηλότερα κέρδη της ποτέ.

Οι αμερικανικές μεγάλες εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου δέχθηκαν πιέσεις από την κυβέρνηση Μπάιντεν να μεταφέρουν ορισμένα από τα ισχυρά κέρδη τους στους τελικούς χρήστες για να μετριάσουν τις υψηλές τιμές στην αντλία.


Από το oilprice.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου