Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022

Δελτίο τύπου Νομαρχιακής Επιτροπής ΔΕΚΟ ΣΥΡΙΖΑ

 



                Δελτίο τύπου 

Περιοδεία στα ΕΛΠΕ πραγματοποίησε σήμερα (18/10/2022), αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, αποτελούμενη από την Τομεάρχη Εργασίας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, τον  Τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλο, την Ρένα Δούρου μέλος του Εκτελεστικού..

Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με αρμοδιότητα τα θέματα Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, τον Ανδρέα Νεφελούδη μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πρώην Γ. Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας, τον Γιώργο Αλεξανδράκη συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής ΔΕΚΟ και τον Χρήστο Γιαμπουράνη εκ μέρους της Γραμματείας Συνδικαλιστικού ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Η αντιπροσωπεία περιόδευσε στους εργασιακούς χώρους, συναντήθηκε με εκπροσώπους της Διοίκησης του Ομίλου των Ελληνικών Πετρελαίων και συνομίλησε με εργαζόμενους καθώς και με το Δ.Σ. του ΠΣΕΠ.

Βασικά θέματα της επίσκεψης της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ήταν η ενεργειακή κρίση, ζητήματα ενεργειακής πολιτικής και του ρόλου των ΕΛΠΕ καθώς και όλα τα θέματα των εργασιακών σχέσεων. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισαν τη σημασία που έχουν τα ΕΛΠΕ ως κρίσιμη βιομηχανική υποδομή για την παραγωγική ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη της χώρας μας και τη συνεχή ανάγκη νέων επενδύσεων, καινοτομίας, απανθρακοποίησης και ενίσχυσης της απασχόλησης. Σε αυτό το πλαίσιο, και λαμβάνοντας υπόψη και τα θέματα ενεργειακής επάρκειας που έχουν προκύψει αλλά και το νέο πρόβλημα των υπερκερδών, κατέθεσαν τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για την αναγκαιότητα της επιστροφής των ΕΛΠΕ σε δημόσιο έλεγχο, κάτι που θα διασφαλίζει τα συμφέροντα και της ελληνικής οικονομίας αλλά και της κοινωνίας. Σημείωσαν ότι αυτός ο αναντικατάστατος ρόλος των ΕΛΠΕ έρχεται σε αντίθεση με τα υψηλά υπερκέρδη που εντοπίζονται, ιδιαίτερα το α εξάμηνο του 2022, και σημείωσαν την υποχρέωση αναδρομικής ισχυρής φορολόγησης αυτών των αδίκων κερδών (όχι φυσικά μόνο με 33%) αλλά και αναστολής της παραγωγής τους, για να μην επιβαρύνουν τους καταναλωτές (νοικοκυριά και επιχειρήσεις).

Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έθεσε και το ζήτημα της υπεράσπισης των εργασιακών δικαιωμάτων με έμφαση στην υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Επίσης αναφέρθηκαν στα ζητήματα της αξιολόγησης των εργαζομένων, της κατοχύρωσης των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, της τήρησης των κανόνων υγείας και ασφάλειας καθώς και της διασφάλισης των εργασιακών δικαιωμάτων των εργολαβικών εργαζομένων.


Για τη Ν.Ε. ΔΕΚΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου