Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

Απεργία, διακοπές στον τομέα των ραφιναρισμένων προϊόντων της Γαλλίας

 




Ο κλάδος των διυλισμένων προϊόντων της Γαλλίας βρίσκεται υπό πίεση ως αποτέλεσμα της απεργίας για τις αμοιβές και την απρογραμμάτιστη συντήρηση που οδήγησαν σε διακοπή λειτουργίας πάνω από το 40% της δυναμικότητας διύλισης .

Οι διακοπές έρχονται σε μια περίοδο όπου..

η Ευρώπη προσπαθεί να μειώσει την εξάρτησή της από τα ρωσικά καύσιμα.

Εδώ είναι οι εταιρείες πετρελαίου και οι τοποθεσίες που επηρεάζονται από την απεργία και τις διακοπές λειτουργίας.

EXXON MOBIL

Τα γαλλικά συνδικάτα CGT και Force Ouvriere κάλεσαν σε απεργία στις 20 Σεπτεμβρίου μετά τις μισθολογικές διαπραγματεύσεις με την ExxonMobil σχετικά με την αύξηση του πληθωρισμού στην Ευρώπη.

Η απεργιακή δράση συνεχίστηκε στις 27 Σεπτεμβρίου με τις συζητήσεις για τους μισθούς να βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη, δήλωσε στο Reuters εκπρόσωπος της ExxonMobil.

«Αυτή η ατυχής κατάσταση μπορεί να επηρεάσει τους πελάτες, τους εργολάβους, τους προμηθευτές και τους υπαλλήλους μας και να επηρεάσει τη διεθνή φήμη των δραστηριοτήτων της Exxon Mobil στη Γαλλία», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

PORT JEROME-GRAVENCHON

 Η Exxon άρχισε σταδιακά να κλείνει το διυλιστήριο  πετρελαίου Port Jerome-Gravenchon των 240.000 βαρελιών την ημέρα (bpd) στις 20 Σεπτεμβρίου, το οποίο ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο της 24ης Σεπτεμβρίου.

ΠΕΤΡΟΧΗΜΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ NOTR DAME DE GRAVENCHON

Η Exxon άρχισε να κλείνει το πετροχημικό εργοστάσιο της NGD στις 20 Σεπτεμβρίου ως αποτέλεσμα της απεργίας και ολοκλήρωσε τη διακοπή λειτουργίας το Σαββατοκύριακο της 24ης Σεπτεμβρίου.

FOS-SUR-MER

 Η απεργιακή δράση επεκτάθηκε στο διυλιστήριο  Fos-Sur-Mer 235.000 bpd της Exxon στις 21 Σεπτεμβρίου, οδηγώντας σε σταδιακό κλείσιμο του εργοστασίου, το οποίο ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο της 24ης Σεπτεμβρίου.

ΤΕΡΜΑΤΙΚΟΙ

Οι εργαζόμενοι στην αποθήκη της Exxon στην Τουλούζη συμμετείχαν στην απεργία στις 22 Σεπτεμβρίου, αλλά η Exxon δήλωσε στις 27 Σεπτεμβρίου ότι οι εργασίες στα τερματικά της δεν έχουν επηρεαστεί.

ΟΛΟΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

Το γαλλικό συνδικάτο CGT ξεκίνησε μια τριήμερη απεργία για τους μισθούς στις 27 Σεπτεμβρίου σε όλες τις πλατφόρμες της TotalEnergies, γεγονός που έχει διαταράξει τη διανομή ραφιναρισμένων προϊόντων στα πέντε γαλλικά διυλιστήρια της εταιρείας πετρελαίου.

«Εν αναμονή της απεργίας, η TotalEnergies έχει λάβει τα απαραίτητα υλικοτεχνικά μέτρα για να μπορέσει να τροφοδοτήσει κανονικά το δίκτυο πρατηρίων και τους πελάτες της», δήλωσε εκπρόσωπος της TotalEnergies.

ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ

 Κανένα προϊόν δεν φεύγει από το διυλιστήριο πετρελαίου Gonfreville των 240.000 bpd της TotalEnergies , το  διυλιστήριο πετρελαίου Feyzin 119.000 bpd , το  διυλιστήριο  Donges 230.000 bpd και το βιοδιυλιστήριο La Mede , δήλωσε ο εκπρόσωπος της ένωσης CGT Thierry Defresne.

Πολύ λίγο προϊόν βγαίνει αυτήν τη στιγμή από το  διυλιστήριο Grandpuits 102.000 bpd και η διανομή θα σταματήσει στις 28 Σεπτεμβρίου, δήλωσε στο Reuters στις 27 Σεπτεμβρίου ένας αξιωματούχος του συνδικάτου της Grandpuits.

ΑΠΟΘΗΚΕΣ

Η μεταφορά προϊόντων από τις αποθήκες καυσίμων Cote d'Opale κοντά στη Δουνκέρκη έχει επίσης σταματήσει, δήλωσε ο εκπρόσωπος του συνδικάτου CGT, Thierry Defresne.

ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΟ FEYZIN 

Το Διυλιστήριο πετρελαίου Feyzin 119.000 bpd της  TotalEnergies  στη νότια Γαλλία τέθηκε εκτός λειτουργίας στις 16 Σεπτεμβρίου μετά από διαρροή στη μονάδα καταλυτικής πυρόλυσης υγρών.

Το  διυλιστήριο  είναι πιθανό να παραμείνει κλειστό για 4-6 εβδομάδες από εκείνη την ημερομηνία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του συνδικάτου CGT Thierry Defresne.

 

(Reuters) 


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου