Σάββατο 2 Ιουλίου 2022

Η Ινδία επιβάλλει απροσδόκητο φόρο σε παραγωγούς και διυλιστήρια πετρελαίου



 Η Ινδία έχει ξεκινήσει έναν απροσδόκητο φόρο στους παραγωγούς πετρελαίου και στα διυλιστήρια πετρελαίου της χώρας που εξάγουν περισσότερα λόγω της υψηλής διεθνούς τιμής του αργού πετρελαίου και των διυλισμένων..

προϊόντων, ανέφερε την Παρασκευή το Reuters.

Ο απροσδόκητος φόρος της Ινδίας θα είναι 23.250 ρουπίες ανά τόνο για τους παραγωγούς πετρελαίου και 6 ρουπίες ανά λίτρο για τη βενζίνη και τα καύσιμα αεροσκαφών. Ο απροσδόκητος φόρος στις εξαγωγές πετρελαίου θα είναι 13 ρουπίες ανά λίτρο.

Επιπλέον, οι εξαγωγείς καυσίμων θα υποχρεωθούν να πουλήσουν τουλάχιστον μέρος του προϊόντος τους στο εσωτερικό. Οι νέοι φόροι θα χρησιμεύσουν ως κίνητρο για τη διατήρηση περισσότερων προϊόντων στο εσωτερικό και την εξαγωγή λιγότερων — μια πραγματικότητα που θα συσφίξει περαιτέρω τις διεθνείς αγορές πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου.

 «Καθώς οι εξαγωγές γίνονται ιδιαίτερα ανταποδοτικές, έχει διαπιστωθεί ότι ορισμένα διυλιστήρια στεγνώνουν τις αντλίες τους στην εγχώρια αγορά», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από την κυβέρνηση.

Οι μετοχές της India's Reliance Industries υποχώρησαν μετά την είδηση ​​καθώς η αγορά αξιολογεί τη ζημία που θα μπορούσε να προκαλέσει ένας απροσδόκητος φόρος στα αποτελέσματα της εταιρείας.

Η Ινδία αγοράζει αυξανόμενες ποσότητες φθηνού ρωσικού αργού πετρελαίου, απομονώνοντας κάπως τον εισαγωγέα βαρέος πετρελαίου από αυτό που διαφορετικά θα ακρωτηρίαζε τις τιμές. Οι αγορές αργού πετρελαίου από τη Ρωσία έχουν αυξηθεί κατά 50% από τον Απρίλιο και είναι πέντε φορές υψηλότεροι από τον όγκο που εισήγαγε η Ινδία από τη Ρωσία κατά τη διάρκεια ολόκληρου του έτους πέρυσι. Το ρωσικό αργό αποτελεί πλέον το 10% των συνολικών εισαγωγών αργού πετρελαίου της χώρας. Περίπου το 40% του αργού πετρελαίου που εισάγει η χώρα οδηγεί σε ιδιωτικά διυλιστήρια.

Τα κρατικά διυλιστήρια της Ινδίας αγωνίζονται να ανταγωνιστούν τον ιδιωτικό τομέα διύλισης της Ινδίας, παραδίδοντας τα περισσότερα από τα τελικά προϊόντα της στην τοπική αγορά σε τιμές που καλύπτονται από το δημόσιο. Οι μετοχές των κρατικών πετρελαϊκών εταιρειών αυξήθηκαν στις ειδήσεις.


Από το oilprice.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου