Σάββατο 2 Ιουλίου 2022

Η Exxon πρόκειται να κλείσει το διυλιστήριο του γαλλικού Fos λόγω απεργίας

 



Η Exxon Mobil δήλωσε την Παρασκευή ότι μια απεργία των εργαζομένων για τους μισθούς την ανάγκασε να διακόψει σταδιακά τις εργασίες στο διυλιστήριο Fos στη νότια Γαλλία.

Οι στάσεις εργασίας στην Esso ξεκίνησαν στις 28 Ιουνίου. 

Οι εργαζόμενοι, οι οποίοι είχαν...

προειδοποιήσει ότι η δράση τους θα οδηγούσε σε κλείσιμο των μονάδων διύλισης, ζητούν αυξήσεις στους μισθούς για να καλύψουν τον πληθωρισμό. Οι διαπραγματεύσεις για τους μισθούς έχουν προγραμματιστεί για τον Σεπτέμβριο, αλλά το συνδικάτο CGT θέλει η διοίκηση να δεσμευτεί επίσης για ένα μπόνους. 

Με βάση τα τρέχοντα αποθέματα, η Esso France δήλωσε ότι κήρυξε "ανωτέρα βία" για ορισμένα προϊόντα.

"Παραμένουμε αισιόδοξοι ότι η κατάσταση θα επιλυθεί μέσω του διαλόγου και των προσπαθειών για την αναζήτηση μιας δίκαιης λύσης", δήλωσε η εταιρεία.

Η προσωρινή διακοπή λειτουργίας του διυλιστηρίου της Fos, το οποίο έχει δυναμικότητα περίπου 7 εκατομμυρίων τόνων ετησίως, ή περίπου το 10% της γαλλικής δυναμικότητας, έρχεται καθώς ένα εργατικό κίνημα σε ολόκληρη τη χώρα με επικεφαλής το συνδικάτο CGT αποκτά δυναμική.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις και τα μπλόκα των τελευταίων ημερών έπληξαν επίσης την κρατική εταιρεία ηλεκτρισμού EDF, η οποία έχασε αρκετά γιγαβάτ από την πυρηνική της δυναμικότητα, την Engie και την TotalEnergies.

Οι γενικές συνδικαλιστικές οργανώσεις CFDT και CGT δήλωσαν στο Reuters ότι η δεύτερη μεγαλύτερη εγκατάσταση αποθήκευσης φυσικού αερίου της Γαλλίας, την οποία διαχειρίζεται η Engie, δεν παρέλαβε αέριο την Πέμπτη και δεν θα παραλάβει μέχρι τη Δευτέρα, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων. 

Η CGT απηύθυνε επίσης την Πέμπτη έκκληση για απεργία σε όλη τη χώρα σε όλο τον τομέα την ερχόμενη Δευτέρα. 


Από το energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου