Τετάρτη 4 Μαΐου 2022

Η bp θα επενδύσει έως και 18 δισ. £ στο ενεργειακό σύστημα του Ηνωμένου Βασιλείου έως το 2030

 


Η bp σκοπεύει να επενδύσει έως και 18 δισ. £ στο ενεργειακό σύστημα του Ηνωμένου Βασιλείου έως το τέλος του 2030, αποδεικνύοντας τη σταθερή δέσμευση της bp στο Ηνωμένο Βασίλειο και βοηθώντας τη χώρα να εκπληρώσει τις τολμηρές φιλοδοξίες της για ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας και μηδενισμό. Ως ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς..

πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Ηνωμένο Βασίλειο, η bp σκοπεύει να συνεχίσει να επενδύει στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο της Βόρειας Θάλασσας, μειώνοντας παράλληλα τις λειτουργικές εκπομπές. Η bp δραστηριοποιείται επίσης σε μια σειρά επενδύσεων ενέργειας με χαμηλότερες εκπομπές άνθρακα στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίες αναμένεται να φέρουν θέσεις εργασίας και να αναπτύξουν νέες δεξιότητες και δυνατότητες.

Ο Bernard Looney, διευθύνων σύμβουλος της bp, δήλωσε: «Υποστηρίζουμε τη Βρετανία. Είναι το σπίτι μας για περισσότερα από 110 χρόνια και επενδύουμε στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο της Βόρειας Θάλασσας για περισσότερα από 50 χρόνια. Είμαστε πλήρως αφοσιωμένοι στην ενεργειακή μετάβαση του Ηνωμένου Βασιλείου – παρέχοντας αξιόπιστη εγχώρια ενέργεια και, ταυτόχρονα, εστιάζοντας στην κίνηση προς το καθαρό μηδέν. Και έχουμε φιλόδοξα σχέδια να κάνουμε περισσότερα και να προχωρήσουμε πιο γρήγορα. Τα σχέδιά μας υπερβαίνουν απλώς τις υποδομές - μας βλέπουν να υποστηρίζουμε την οικονομία, την ανάπτυξη δεξιοτήτων και ευκαιρίες απασχόλησης στις κοινότητες όπου δραστηριοποιούμαστε. Είμαστε όλοι μέσα.” 

Αυτά τα προβλεπόμενα επενδυτικά στοιχεία είναι επιπλέον των σημαντικών λειτουργικών δαπανών της bp στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το 2019, πριν από την πανδημία, εκτιμάται ότι το 0,5% του ΑΕΠ του Ηνωμένου Βασιλείου υποστηρίζονταν από τις δραστηριότητες της bp*. Η bp αναμένει επίσης να πληρώσει έως και 1 δισεκατομμύριο £ σε φόρους για τα κέρδη της στη Βόρεια Θάλασσα το 2022, επιπλέον των περίπου 0,25 δισεκατομμυρίων λιρών που πληρώνει ετησίως σε άλλους φόρους στο Ηνωμένο Βασίλειο τα τελευταία χρόνια.

Τα έργα του Ηνωμένου Βασιλείου στα οποία η bp επιθυμεί να επενδύσει - και οι ευρύτερες δραστηριότητες που τα υποστηρίζουν - περιλαμβάνουν:


Βόρεια Θάλασσα:


. Ανάπτυξη έργων χαμηλότερων εκπομπών πετρελαίου και φυσικού αερίου για την υποστήριξη βραχυπρόθεσμης ασφάλειας εφοδιασμού, για παράδειγμα, στα κοιτάσματα Murlach, Kate και Mungo γύρω από τον κόμβο ETAP που λειτουργεί από την bp στην κεντρική Βόρεια Θάλασσα και τα πεδία Clair και Schiehallion δυτικά του Shetland.

. Επένδυση στην εξερεύνηση γύρω από τους υπάρχοντες κόμβους της Βόρειας Θάλασσας.

. Πρόοδος έργων ηλεκτροδότησης περιουσιακών στοιχείων στην Κεντρική Βόρεια Θάλασσα και δυτικά του Shetland για περαιτέρω μείωση των επιχειρησιακών εκπομπών και υποστήριξη της Μεταβατικής Συμφωνίας στη Βόρεια Θάλασσα.

 

Παράκτιος άνεμος:


. Σε συνεργασία με την EnBW:

Προγραμματιστής δύο 60ετών υπεράκτιων μισθώσεων αιολικής ενέργειας στη Θάλασσα της Ιρλανδίας (συνδυασμένη δυναμική παραγωγής 3 GW).

Προγραμματιστής μιας επιλογής μίσθωσης (δυνητική παραγωγική ικανότητα 2,9 GW) στα ανοιχτά της ανατολικής ακτής της Σκωτίας στον γύρο ScotWind.

. Μαζί, αυτές οι τρεις περιοχές θα μπορούσαν να παράγουν αρκετή ενέργεια για να τροφοδοτήσουν πάνω από έξι εκατομμύρια σπίτια στο Ηνωμένο Βασίλειο κάθε χρόνο.

. Επένδυση σε υποδομές, λιμάνια, λιμάνια και ναυπηγεία, συμπεριλαμβανομένης της ναυπήγησης τεσσάρων πλοίων για την υποστήριξη των υπεράκτιων αιολικών έργων σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, με την επιφύλαξη τεχνικής και εμπορικής δέουσας επιμέλειας. Αυτές οι νέες κατασκευές αναμένεται να περιλαμβάνουν επένδυση άνω των £100 MM και αναμένεται να υποστηρίξουν 500 σχετικές θέσεις εργασίας. 

. Δέσμευση άνω του £1 MM, ως μέρος της επιτυχημένης προσφοράς της ScotWind με την EnBW, στο X-Academy στη Σκωτία σε μια πενταετή συμφωνία, υποστηρίζοντας τόσο την ανανέωση έμπειρων εργαζομένων όσο και τη δημιουργία ρόλων ενεργειακής μετάβασης σε αρχικό επίπεδο.

. Κάνοντας το παγκόσμιο κέντρο αριστείας για τις επιχειρήσεις και τη συντήρηση της Aberdeen bp για την υπεράκτια αιολική ενέργεια και δημιουργώντας έως και 120 νέες άμεσες θέσεις εργασίας.









Φόρτιση EV:

. Σχεδιάζοντας να επενδύσετε £ 1 δισ. στη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο τα επόμενα 10 χρόνια - η μεγαλύτερη επέκταση φόρτισης EV της bp στην ιστορία - περίπου τριπλασιάζοντας τον αριθμό των σημείων φόρτισης της bp στο Ηνωμένο Βασίλειο έως το 2030 και αναπτύσσοντας πιο γρήγορους και εξαιρετικά γρήγορους φορτιστές σε βασικές τοποθεσίες . Η επένδυση αναμένεται να στηρίξει εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

 Υδρογόνο:

. Σχεδιάζοντας τη δημιουργία δύο εγκαταστάσεων παραγωγής υδρογόνου μεγάλης κλίμακας:

H2 Teesside (μπλε)

HyGreen Teesside (πράσινο)

Μαζί, με στόχο την παραγωγή 1,5 gw υδρογόνου έως το 2030 - 15% του στόχου της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου για 10 gw έως το 2030. 

Το H2 Teesside θα μπορούσε να δημιουργήσει περισσότερες από 600 επιχειρησιακές θέσεις εργασίας και άλλες 1.200 θέσεις εργασίας στις κατασκευές έως το 2027. 

Η bp έχει επίσης υπογράψει συμφωνία με το Redcar & Cleveland College στο Redcar, στο Teesside, για την υποστήριξη πράσινων πρωτοβουλιών δεξιοτήτων και εκπαίδευσης στο Teesside.

 

CCS:

. Επικεφαλής της Northern Endurance Partnership, για την εξυπηρέτηση του συμπλέγματος East Coast Cluster (ECC). Το ECC ονομάστηκε πρόσφατα ως ένα από τα πρώτα έργα CCS του Ηνωμένου Βασιλείου και στοχεύει να αφαιρέσει σχεδόν το 50% όλων των εκπομπών CO2 βιομηχανικών συμπλεγμάτων του Ηνωμένου Βασιλείου.

. Κορυφαίος Net Zero Teesside Power (NZT Power) που θα μπορούσε να είναι ο πρώτος σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας εμπορικής κλίμακας στον κόσμο με καύση αερίου με δέσμευση άνθρακα - με τη δυνατότητα παροχής αρκετής χαμηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα, ευέλικτη ηλεκτρική ενέργεια για την τροφοδοσία κατοικιών περίπου 1,3 MM. 

. Η NZT Power θα μπορούσε να υποστηρίξει περισσότερες από 3.000 θέσεις εργασίας κατά την κατασκευή και περισσότερες από 1.000 θέσεις εργασίας μόλις ξεκινήσουν οι εργασίες. 

 

Είδος σκωτσέζικου τερριέ:

. Συνεργασία με το Δημοτικό Συμβούλιο του Αμπερντίν σε μια κοινή επιχείρηση για την παροχή μιας κλιμακούμενης εγκατάστασης παραγωγής, αποθήκευσης και διανομής πράσινου υδρογόνου που τροφοδοτείται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

. Συνεργασία με τις τοπικές αρχές για να υποστηρίξουν τη φιλοδοξία τους να γίνει το Αμπερντίν μια πόλη θετική για το κλίμα.

. Συνεργασία με το λιμάνι του Aberdeen για έργα απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές.

 

Λιανεμποριο:

. Συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε το δίκτυο λιανικής μας σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, παρέχοντας προηγμένα καύσιμα και κορυφαία άνεση στην αγορά, μέσω της συνεργασίας μας με την M&S Food. Υπάρχουν περισσότερες από 1.200 ιστοσελίδες λιανικής με επωνυμία bp στο Ηνωμένο Βασίλειο, συμπεριλαμβανομένων περίπου 300 που λειτουργούν απευθείας από την bp.

Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου