Σάββατο 23 Απριλίου 2022

Η IEA αποκαλύπτει λεπτομέρειες για την απελευθέρωση αποθεμάτων πετρελαίου 182,7 εκατομμυρίων βαρελιών



Oι χώρες μέλη του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας θα απελευθερώσουν συνολικά 182,7 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου από αποθέματα έκτακτης ανάγκης σε διάστημα έξι μηνών, εκ των οποίων το 74% θα προέρχεται από δημόσια αποθέματα και το υπόλοιπο 26% από τη μείωση των εθνικών υποχρεώσεων διατήρησης αποθεμάτων που ορίζονται στη βιομηχανία. Η IEA ανακοίνωσε την Παρασκευή σε.. μια ενημέρωση σχετικά με την απελευθέρωση των αποθεμάτων πετρελαίου.  

Από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, τα μέλη του ΔΟΕ, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, έχουν ανακοινώσει απελευθερώσεις από τα Strategic Petroleum Reserves (SPRs) για να προσπαθήσουν να δαμάσουν τις αυξανόμενες τιμές του πετρελαίου και της βενζίνης και να αντισταθμίσουν το χάσμα που έχει το ανεπιθύμητο ρωσικό πετρέλαιο λόγω κυρώσεων αυτοκυρώσεων. θα έφευγε.

Τα μέλη του IEA ανακοίνωσαν στις αρχές Απριλίου ότι θα απελευθερώσουν επιπλέον 120 εκατομμύρια βαρέλια από τα αποθέματα πετρελαίου έκτακτης ανάγκης τους σε μια περίοδο έξι μηνών. Η συλλογική δράση, η μεγαλύτερη στην ιστορία του ΔΟΕ, έρχεται πάνω από την απελευθέρωση 62,7 εκατομμυρίων βαρελιών που συμφωνήθηκε τον Μάρτιο. Συνολικά 60 εκατομμύρια βαρέλια από την τελευταία απελευθέρωση 120 εκατομμυρίων του ΔΟΕ έχουν ήδη καταγραφεί ως μέρος της απελευθέρωσης SPR των 180 εκατομμυρίων βαρελιών που ανακοίνωσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες στα τέλη Μαρτίου.

Από τα 182,7 εκατομμύρια βαρέλια, σχεδόν τα 50 εκατομμύρια βαρέλια είναι με τη μορφή προϊόντων πετρελαίου, ανέφερε σήμερα ο ΔΟΕ. Τα πετρελαϊκά προϊόντα αντιπροσωπεύουν το 27 τοις εκατό των αποθεμάτων που απελευθερώνονται, ενώ το αργό είναι στα 133,8 εκατομμύρια βαρέλια, ή το 73 τοις εκατό των 183 εκατομμυρίων βαρελιών.











Πηγή: IEA

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο μεγαλύτερος συνεισφέρων, με μόνο αποδέσμευση αργού, 90,6 εκατομμυρίων βαρελιών. Η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα, η Γερμανία, η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ισπανία είναι επίσης από τους μεγαλύτερους συνεισφέροντες στη συλλογική απελευθέρωση 183 εκατομμυρίων βαρελιών.

«Τα κράτη μέλη άρχισαν να απελευθερώνουν αποθέματα έκτακτης ανάγκης τον Μάρτιο, μετά την αρχική απόφαση του ΔΟΕ. Και με βάση την απόφαση της 1ης Απριλίου, θα απελευθερώσουν όγκους κατά την περίοδο έως τον Οκτώβριο, σύμφωνα με το συγκεκριμένο σύστημα αποθήκευσης αποθεμάτων και τις ανάγκες της αγοράς σε κάθε χώρα», δήλωσε ο IEA την Παρασκευή.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου