Σάββατο 23 Απριλίου 2022

Η Lyondell Basell θα κλείσει το διυλιστήριο του Χιούστον

 




Reuters) - Η χημική εταιρεία Lyondell Basell Industries θα κλείσει οριστικά το διυλιστήριο αργού πετρελαίου της στο Χιούστον μέχρι τα τέλη του 2023, ανακοίνωσε η εταιρεία.

Η απόφαση έρχεται μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες πώλησης του εργοστασίου και το κλείσιμο πέντε διυλιστηρίων των ΗΠΑ τα..

τελευταία δύο χρόνια. Η διύλιση μέχρι πρόσφατα πλήττονταν από υψηλό κόστος και χαμηλά περιθώρια.

«Μετά από ενδελεχή ανάλυση των επιλογών μας, αποφασίσαμε ότι η έξοδος από τον κλάδο διύλισης μέχρι το τέλος του επόμενου έτους είναι η καλύτερη στρατηγική και οικονομική πορεία προς τα εμπρός», δήλωσε ο Ken Lane, μεταβατικός διευθύνων σύμβουλος.

Το διυλιστήριο, το οποίο παράγει βενζίνη, ντίζελ και καύσιμα αεριωθουμένων, θα παραμείνει σε λειτουργία και η εταιρεία θα συνεχίσει να αναζητά πιθανές συναλλαγές ή/και εναλλακτικές λύσεις για την περιοχή περίπου 700 στρεμμάτων στο Houston Ship Channel.

Η εταιρεία νωρίτερα πήρε μια επιβάρυνση απομείωσης $264 MM ως μέρος της απόφασής της να εγκαταλείψει τη διύλιση. Τα τελευταία 10 χρόνια, η Lyondell έκανε δύο φορές προσπάθειες για να πουλήσει το διυλιστήριο των 263.776 bpd, αλλά δεν κατάφερε να συνάψει συμφωνία.

Ο John Auers, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Turner, Mason & Co, μιας εταιρείας ενεργειακών συμβούλων με έδρα το Ντάλας, είπε ότι η ανακοίνωση της Πέμπτης σημαίνει ότι "σίγουρα θα υπάρχουν άνθρωποι που θα χτυπήσουν την πόρτα" για να κοιτάξουν το διυλιστήριο.

«Το διυλιστήριο θα μπορούσε να πουλήσει για ένα σημαντικό ποσό», είπε ο Auers. «Σίγουρα δεν περιμένω να κλείσει δεδομένης αυτής της δήλωσης».

Η Lyondell είπε ότι το διυλιστήριο, κάποτε η άγκυρα της εφοδιαστικής αλυσίδας του ως περιφερειακή χημική εταιρεία, δεν ταιριάζει πλέον με την παγκόσμια πετροχημική παραγωγή του.

Το κλείσιμο του διυλιστηρίου παρέχει ευκαιρίες για την εταιρεία, είπε ο Lane.

«Αν και αυτή ήταν μια δύσκολη απόφαση, η έξοδός μας από την επιχείρηση διύλισης προωθεί τους στόχους της εταιρείας για την απεξάρτηση από τις ανθρακούχες εκπομπές και η προνομιακή τοποθεσία της τοποθεσίας μας δίνει περισσότερες επιλογές για την προώθηση των μελλοντικών στρατηγικών μας στόχων, συμπεριλαμβανομένης της κυκλικότητας», είπε ο Lane.

Η κυκλικότητα αναφέρεται στις προσπάθειες των κατασκευαστών πλαστικών να αυξήσουν τα εφεδρικά τελειωμένα πλαστικά από τους χώρους υγειονομικής ταφής και να τα επιστρέψουν στην αλυσίδα εφοδιασμού για χημικά εργοστάσια.


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου