Πέμπτη 21 Απριλίου 2022

Τα διυλιστήρια των ΗΠΑ παραλαμβάνουν τα τελευταία ρωσικά φορτία πετρελαίου πριν από την κατάργηση

 



Εννέα δεξαμενόπλοια που μεταφέρουν αργό και μαζούτ ρωσικής προέλευσης έχουν εκφορτιστεί στις ΗΠΑ τον Απρίλιο, πιθανότατα τα τελευταία που θα παραδώσουν πριν λήξει αυτή την εβδομάδα η εκκαθάριση που ορίστηκε από την Ουάσιγκτον, έδειξαν τα τελωνεία και τα δεδομένα παρακολούθησης δεξαμενόπλοιων.

Οι ΗΠΑ τον περασμένο μήνα..

απαγόρευσαν στις 22 Απριλίου τις εισαγωγές ρωσικού αργού και διυλισμένων προϊόντων. Οι ΗΠΑ έδωσαν στους εισαγωγείς ρωσικού πετρελαίου, υγροποιημένου φυσικού αερίου και άνθρακα 45 ημέρες για να πραγματοποιήσουν δρομολόγια και φορτία υπό σύμβαση.

Το δεξαμενόπλοιο Seamagic, το οποίο φόρτωσε μαζούτ στο λιμάνι Taman της Ρωσίας, εκφορτίστηκε στο διυλιστήριο της Valero Energy St. Charles, στη Λουιζιάνα, την περασμένη εβδομάδα, το τελευταίο από τα εννέα που είχαν εκφορτιστεί. Τα δεδομένα δεν περιλαμβάνουν μεταφορές από πλοίο σε πλοίο ή πετρέλαιο ρωσικής προέλευσης που φορτώθηκε αλλού.

Το Minerva Ellie, ένα σκάφος που μεταφέρει πετρέλαιο υψηλής περιεκτικότητας σε θείο και πωλείται από τη ρωσική Rosneft, εκτοξεύτηκε επίσης στις εγκαταστάσεις του Valero's St. Charles, σύμφωνα με τα τελωνειακά στοιχεία των ΗΠΑ. Το φορτίο ναυλώθηκε από τον έμπορο εμπορευμάτων Vitol.

Οι Valero, Vitol και οι διαχειριστές των δεξαμενόπλοιων δεν απάντησαν αμέσως στα αιτήματα για σχόλια.

Οι ΗΠΑ εισήγαγαν 672.000 bpd ρωσικού αργού και διυλισμένων προϊόντων πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Ενεργειακών Πληροφοριών. Από αυτό, το 30% ή 199.000 bpd ήταν αργό, ενώ 473.000 bpd ήταν προϊόντα διύλισης.

Αυτό το μήνα, ένα αργό και οκτώ δεξαμενόπλοια μαζούτ που μετέφεραν περίπου 6,3 εκατομμύρια βαρέλια και τα οποία αναχώρησαν από ρωσικά λιμάνια έφτασαν στα λιμάνια των ΗΠΑ και στις ζώνες αναπτήρα, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Ένα φορτίο 2 εκατομμυρίων βαρελιών Caspian Pipeline Consortium (CPC) Blend και αργού πετρελαίου Urals που αναχώρησε από τη Ρωσία παραλήφθηκε στο Ντέλαγουερ, σύμφωνα με στοιχεία παρακολούθησης πλοίων με βάση τη σύμβαση ναύλωσης.

Το CPC Blend αποτελείται από πετρέλαιο από το Καζακστάν και συχνά αναμιγνύεται με ρωσικό πετρέλαιο και φορτώνεται στο λιμάνι Novorossiysk της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα. Η απαγόρευση των ρωσικών εισαγωγών από τις ΗΠΑ δεν απαγορεύει το εμπόριο αργού CPC, αλλά συμβουλεύει ότι το αργό ρωσικής προέλευσης πρέπει να διαχωριστεί.


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου